FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić zahvalio na čestitkama predsjednicima države, Sabora i Vlade

ZAGREB, 24. prosinca 2004. (Hina) - Kardinal Josip Bozanić, nadbiskupzagrebački i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zahvalio jedanas predsjednicima Republike, Sabora i Vlade Stjepanu Mesiću,Vladimiru Šeksu i Ivi Sanaderu na božićnim čestitkama te njima injihovim suradnicima zaželio sretan Božić i obilje Božjeg blagoslova unovoj 2005. godini.
ZAGREB, 24. prosinca 2004. (Hina) - Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zahvalio je danas predsjednicima Republike, Sabora i Vlade Stjepanu Mesiću, Vladimiru Šeksu i Ivi Sanaderu na božićnim čestitkama te njima i njihovim suradnicima zaželio sretan Božić i obilje Božjeg blagoslova u novoj 2005. godini.

U pismu premijeru Sanaderu kardinal je istaknuo kako se raduje i ovom prigodom čestita na uspjehu koji je hrvatska Vlada pod Sanaderovim vodstvom postigla u približavanju Hrvatske Europskoj uniji.

"To izražavam u duhu poruke koju nam je Sveti Otac dao za svoga prošlogodišnjeg pohoda našoj domovini. Tom prigodom Papa je rekao: 'Hrvatska je nedavno predala zahtjev da postane sastavni dio, također u političkom i gospodarskom pogledu velike obitelji europskih naroda. Ne mogu ne očitovati želju da se uspješno ostvari ta težnja. Bogata će baština Hrvatske sigurno pridonijeti učvršćenju Unije, bilo kao upravne i teritorijalne cjeline, bilo pak kao kulturne i duhovne stvarnosti'. A 11. prosinca ove godine", podsjeća kardinal Bozanić, "Ivan Pavao II. opet je ponovio: 'Crpeći iz nepropadljive vjerske baštine, Hrvati će nastaviti i dalje graditi vlastitu povijest te će, čvrsto oslonjeni na svoj duhovni identitet, zajednici europskih naroda moći pružati vlastito iskustvo. Želim zbog toga da se sretno okončaju pojačana nastojanja kako bi postali sastavni dio ujedinjene Europe'. Stoga molim Gospodina da snagom Kristova rođenja i zagovorom presvete Bogorodice Marije sva Vaša nastojanja doprinesu dobrobiti svih građana Republike Hrvatske", stoji, uz ostalo, u pismu kardinala Bozanića premijeru Sanaderu.

U pismu predsjedniku države Stjepanu Mesiću kardinal Bozanić je zahvalio na čestitkama i dobrim željama koje je prigodom Božića i Nove godine uputio njemu, svim nadbiskupima i biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, kao i katoličkim vjernicima u Hrvatskoj.

"Zahvaljujući Bogu za plemenitost i solidarnost u našemu narodu, koju pojedinci i ustanove iskazuju upravo u božićnim danima, molim da poruka evanđelja upućena iz Betlehema svemu svijetu, bude trajno prepoznatljiva među svim građanima naše drage domovine Hrvatske. Neka i sva naša nastojanja oko općeg dobra i napretka budu takva da u susretu sa svakim čovjekom mognemo prepoznati pohod Božji", stoji, uz ostalo, u kardinalovu pismu predsjedniku Mesiću.

U pismu predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu kardinal Bozanić ističe kako nas svetkovina Božića svake godine podsjeća na vrhunac Božje ljubavi koja se rođenjem Isusovim u Betlehemu udomila među ljudima. "Neka ona u istini i pravdi bude vodilja svima koji rade za dobro građana Republike Hrvatske", ističe kardinal Bozanić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙