ZAGREB, 16. listopada (Hina) - "Rab u Zagrebu - Dani Imperijala" naziv je gastronomske priredbe koja će se od 16. do 18. listopada ove godine održavati u večernjim satima u Taverni Croatica zagrebačkog hotela "Esplanade" - a koju je
na današnjoj tiskovnoj konferenciji predstavila uprava rapskog hotela "Imperijal".
ZAGREB, 16. listopada (Hina) - "Rab u Zagrebu - Dani Imperijala"
naziv je gastronomske priredbe koja će se od 16. do 18. listopada ove
godine održavati u večernjim satima u Taverni Croatica zagrebačkog
hotela "Esplanade" - a koju je na današnjoj tiskovnoj konferenciji
predstavila uprava rapskog hotela "Imperijal". #L#
Tiskovnoj konferenciji, na kojoj su objavljeni i poslovni rezultati
rapskog hotela "Imperijal" u prvih osam mjeseci ove godine, bili su
nazočni predsjednik Uprave toga hotela Vjekoslav Debelić, član Uprave
zadužen za financije Staniša Borović te član Uprave zadužen za
marketing Zlatko Deželjin.
Imperijal sada posluje kao koncern s temeljnim kapitalom od 127
milijuna njemačkih maraka u kojem je 17 ovisnih društava. U prvih osam
mjeseci ove godine taj je koncern zabilježio 645.369 noćenja, što je
28 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, odnosno 74 posto
od ostvarenog u istom razdoblju '90-te godine.
U strukturi noćenja hoteli toga koncerna sudjeluju sa 25 posto,
turistička naselja sa 23 posto, a auto-kampovi s 52 posto, pri čemu su
u odnosu na prethodnu godinu auto-kampovi zabilježeli porast noćenja
od 39 posto, turistička naselja od 17 posto te hoteli od 16 posto.
U skladu s rastom broja noćenja, rasli su i prihodi poslovanja, pa su
u prvih osam mjeseci ove godine prihodi bili veći za 15 posto u odnosu
na prošlu godinu te su iznosili 54,64 milijuna kuna. Kako je najavio
direktor marketinga tvrtke Zlatko Deželjin, do kraja ove godine
očekuju i do 18 posto veći prihod nego lani.
Rashodi te tvrtke istodobno su porasli 11 posto na 60,21 milijun
kuna. Kako je istaknuto, dobit bi koncerna bila na razini između pet i
šest milijuna kuna da nema visokog troška kamata na kredite koje je
tvrtka sklopila tijekom proteklih ratnih godina.
Inače, u slijedeća tri dana u Taverni Croatica svake će se večeri
posjetiteljima nuditi rapski specijaliteti, uz prigodnu turističku
promidžbu Raba. Za priređivanje kulinarskih specijaliteta zaduženi su
Andrija Kordić, šef kuhinje hotela Imperijal, te Zdravko Šajbić, šef
kuhinje restorana Grand.
(Hina) dš sbo
161551 MET oct 97