FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeći tjedan u Europskoj uniji

BRUXELLES, 28. studenoga 2021. (Hina) - Izvršna direktorica Europske agencije za lijekove (EMA) Emer Cooke sljedeći tjedan će u Odboru za okoliš i javno zdravlje Europskog parlamenta razgovarati o epidemiološkoj situaciji i pojavi nove varijante koronavirusa, koja je izazvala veliku zabrinutost.

 Emer Cooke će s članovima odbora u utorak razgovarati o kampanji cijepljenja, uključujući i booster doze te o situaciji s razvojem lijekova protiv covida-19. Neizbježna tema bit će i pojava nove varijante omikron, o kojoj se za sada ne zna mnogo. Stoga su zemlje članice EU-a odlučile, dok se ne dozna nešto više od novoj varijanti koronavirusa, suspendirati putovanja iz Južne Afrike.

Ohrabrujući znakovi su stigli iz Južne Afrike, gdje je liječnička udruga objavila da se ljudi zaraženi novom varijantom nisu ozbiljno razboljeli, ali oprez je i dalje potreban jer su istraživanja ove varijante u vrlo ranoj fazi.

Sljedeći tjedan u Bruxellesu se održava nekoliko ministarskih sastanaka. U ponedjeljak se sastaju ministri obrazovanja i ministri zadužen za mlade, u utorak ministri kulture i sporta.

 U četvrtak se sastaju ministri zaduženi za energiju koji će, između ostaloga, razgovarati i o vrtoglavom rastu cijena energenata. U petak je sastanak ministara zaduženih za telekomunikacije.

 Novi izazovi u pogledu covida-19 na dnevnom su redu tjednog sastanka Europske komisije koji se održava u srijedu.

 Komisija bi također trebala usvojiti digitalni paket u području pravosuđa, koji, između ostaloga, uključuje digitalnu prekograničnu razmjenu o terorizmu i digitalizaciju prekogranične suradnje u pravosuđu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙