FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 80 novozaraženih, dvoje umrlih

DUBROVNIK, 20. travnja 2021. (Hina) - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 80 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 31 utvrđen brzim antigenskim testom, dvije su osobe umrle, a oporavilo se njih 82, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 26 osoba iz Metkovića, 17 iz Dubrovnika, deset iz Župe dubrovačke, osam iz Stona, šest iz Opuzena, četiri iz Korčule, po dvije s Mljeta i iz Pojezerja, po jedna iz Blata, Dubrovačkog primorja, Kule Norinske i Ploča te jedna koja nema prebivalište u županiji. Ukupno je zaraženo 35 muških osoba i 45 osoba ženskog spola, a 57 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Umrli su muškarac rođen 1952. godine i žena rođena 1938. godine, oboje iz Konavala.

Oporavile su se 82 osobe, od kojih 31 iz Dubrovnika, 25 iz Metkovića, devet iz Ploča, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Orebića, po dvije iz Konavala, Kule Norinske i Slivnog, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Lumbarde i Stona te jedna koja nema prebivalište u županiji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 457 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 61 083.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirane su 72 osobe pozitivne na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih dva na invazivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku.

U samoizolaciji je 1017 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere. Od početka pandemije zabilježena su ukupno 642 kršenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙