FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 111 novozaraženih, dvoje umrlo

DUBROVNIK, 1. travnja 2021. (Hina) - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 111 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 48 utvrđeno brzim antigenskim testom, dok su umrle dvije osobe, a oporavilo se njih 77, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 39 osoba iz Dubrovnika, 27 iz Metkovića, po osam iz Ploča i Župe dubrovačke, sedam iz Kule Norinske, pet iz Korčule, četiri iz Orebića, tri iz Opuzena, po dvije iz Pojezerja i Zažablja, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Slivnog i Vele Luke te tri koje nemaju prebivalište u županiji.

Ukupno je zaraženo 66 muških i 45 ženskih osoba, a 69 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Umrli su muškarac rođen 1938. godine i žena rođena 1949. godine, oboje iz Dubrovnika.

Od 77 oporavljenih njih 31 je iz Dubrovnika, 16 iz Metkovića, 11 iz Ploča, osam iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, dvije iz Orebića, po jedna iz Kule Norinske, s Mljeta, iz Slivnog i Zažablja te jedna koja nema prebivalište u županiji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 385 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 54 517.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 60 osoba. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih četiri na invazivnoj, a dva na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1561 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije, od čega dva na granici. Od početka pandemije zabilježeno je 576 kršenja te mjere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙