FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji šest novozaraženih

DUBROVNIK, 22. ožujka 2021. (Hina) - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih su tri utvrđena brzim antigenskim testom, a oporavilo se njih 23, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su četiri osobe iz Dubrovnika te po jedna iz Konavala i Metkovića. Ukupno su zaražene dvije muške i četiri ženske osobe, a dvije imaju utvrđenu epidemiološku vezu.

Od 23 oporavljene osobe, njih 11 je iz Dubrovnika, pet iz Konavala, po dvije iz Metkovića i Župe dubrovačke te po jedna iz Kule Norinske, Ploča i Stona.

U posljednja 24 sata obrađena su 42 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 50.990.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivan 681 slučaj zaraze koronavirusom, od čega na širem dubrovačkom području 473, odnosno u Dubrovniku 293, Konavlima 57, Župi dubrovačkoj 105, Dubrovačkom primorju 11 te Stonu sedam slučajeva.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 70 osoba. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih dva na neinvazivnoj, dva na invazivnoj ventilaciji, a tri na kisiku.

U samoizolaciji je 1109 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja mjere samoizolacije, od čega tri na granici. Od početka pandemije zabilježena su 523 kršenja te mjere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙