FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeći tjedan u Europskoj uniji

Autor: Slavko Vukadin

BRUXELLES, 4. lipnja 2017. (Hina) - Sljedeći tjedan u Bruxellesu će biti potpisana odluka kojom se odobrava sufinanciranje Pelješkog mosta iz europskih fondova u visini od 357 milijuna eura.

 Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac u srijedu će s povjerenicom Europske komisije za regionalni razvoj svečano potpisati odluku o prihvaćanju sufinanciranja velikog  infrastrukturnog projekta „Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom“ u vrijednosti od 357 milijuna eura bespovratnih sredstava.
  Projekt se sastoji od tri faze: izgradnje samoga mosta duljine 2,4 km, izgradnje pristupnih cesta u duljini od oko 12 km te izgradnje stonske obilaznice. Čitav projekt trebao bi biti dovršen do 2021/2022. godine.
 Nakon odluke Europske komisije pristupit će se sklapanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s Hrvatskim cestama kao korisnikom projekta nakon čega su ispunjeni svi koraci u postupku odobrenja sufinanciranja projekta iz sredstava europskih fondova. 
 Sljedeći tjedan u Luxembourgu se održavaju četiri ministarska sastanka Vijeća EU-a. U četvrtak se sastaju ministri pravosuđa i ministri prometa, a u petak ministri unutarnjih poslova i ministri zaduženi za telekomunikacije.
  U četvrtak se u Velikoj Britaniji održavaju prijevremeni parlamentarni izbori. Premijerka Theresa May je 18. travnja donijela odluku o prijevremenim izborima kako bi uoči početka pregovora o Brexitu učvrstila potporu u parlamentu. Međutim, posljednje ankete pokazuju da će većina koju ću dobiti biti puno manja nego što je sada ima i znatno manja nego što su pokazivale ankete u vrijeme raspisivanja izbora.

(Hina) xsv yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙