FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darko Koren i Slavko Tucaković u drugi krug za koprivničko-križevačkog župana

Autor: Ozren Špiranec

KOPRIVNICA, 21. svibnja 2017. (Hina) - U drugi krug utrke za župana Koprivničko-križevačke županije ulaze kandidat Mreže i HDZ-a Darko Koren te kandidat SDP-a, HSS-a, HNS-a, HSU-a i laburista Slako Tucaković. 

Koren je u prvom krugu osvojio 41,1, a Tucaković 28,4 posto glasova. Riječ je o glasovima pristiglim sa svih birališta u županiji.

Aktualni župan Darko Koren je rekao da je predviđao drukčiji rezultat, ali da se svejedno ne plaši drugog kruga.
 "Nadao sam se pobjedi u prvom krugu, ali zadovoljan sam i ovakvim vodstvom u ovoj izbornoj utrci. Konstelacija izbornih snaga zahtjeva dodatnu utakmicu u kojoj ću, vjerujem, pobijediti,  izjavio je Koren novinarima.
 Kandidat ljevice Slavko Tucaković nije krio zadovoljstvo činjenicom da ulazi u drugi izborni krug za mjesto župana.
 "Pozivam sve koji priželjkuju promjene da izađu za dva tjedna na izbore i da zaokruže moje ime na izbornom listiću, rekao je Tucaković koji je također siguran u pobjedu.
  U županijskoj skupštini  31,3 posto osvojila  je koalicijske lista  SDP, HSS, HNS, HSU i laburisti. HDZ je osvojio 25,6 posto, a Kandidacijska lista grupe birača Željka Lackovića 18,4 posto glasova. Mreži je pripalo 14,3 postotaka, a ostale liste nisu prešle prag.
Predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota, uvjeren je da će preslagivanje u Skupštini dovesti do toga da će oni i Mreža suvereno vladati Županijom. Slične nade gaji i prvi čovjek županijskog SDP-a Slavko Tucaković.

(Hina) xkkop yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙