FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina (SDP) podržao Petra Mamulu za zamjenika župana iz reda srpske nacionalne manjine

Autor: Dean Silić

RIJEKA, 11. svibnja 2017. (Hina) - Primorsko-goranski župan i kandidat koalicije SDP, IDS, HSS, PGS i HSU za još jedan mandat Zlatko Komadina (SDP) podržao je u četvrtak svog dosadašnjeg zamjenika iz reda srpske nacionalne manjine Petra Mamulu u izbornom natjecanju za sljedeći mandat zamjenika župana - predstavnika nacionalnih manjina.

Komadina je istaknuo da Mamula u proteklom mandatu nije predstavljao samo srpsku nacionalnu manjinu, nego i druge, za razliku od, kako je rekao, "Milijana Brkića, koji pokazuje da je HDZ desničarsko leglo". No, dodao je, to je problem predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i to će on morati riješiti. Naglasio je da se Mamula bavio i dijelom županijskih resora, poput regionalnog razvoja. 

Petar Mamula naveo je da je sudjelovao u realizaciji više razvojnih projekata, prvenstveno vezanih uz Gorski kotar.

Omogućio sam povećanje novca za djelovanje srpske nacionalne zajednice, među ostalim za djelovanje Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta", ali i za obnovu manastira Gomirje, rekao je.

U protekle četiri godine zastupanja srpskog naroda nastojao sam pružiti što bolju sliku, jer se moraju stvarati bolji odnosi među narodima zbog generacija iza nas, da bi mogli stvoriti bolje društvo, rekao je Mamula.

Protukandidat Petru Mamuli za mjesto zamjenika župana iz reda srpske nacionalne manjine u PGŽ je predstavnik Demokratskog saveza Srba Jovica Radmanović.

(Hina) xdsil ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙