FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

B. Kurelić kandidat Akcije mladih i Živog zida za primorsko-goranskog župana

Autor: Dean Silić

RIJEKA, 19. travnja 2017. (Hina) - Predsjednici Akcije mladih Vjekoslav Rubeša i Živog zida Ivan Vilibor Sinčić predstavili su u srijedu na konferenciji za novinare u Rijeci Bojana Kurelića (Akcija mladih) kao zajedničkog kandidata za primorsko-goranskog župana.

 Bojan Kurelić tom je prigodom ustvrdio kako je Primorsko-goranska županija, kao i većina županija u Hrvatskoj, institucija čija uloga nikome nije previše jasna, da je to "utočište potrošenih, ali lojalnih stranačkih kadrova i uhljeba od kojih nitko, čak ni građani, ne očekuje da rade nešto".

 Istaknuo je da bi Primorsko-goransku županiju bilo najlakše usporediti s njezinim najvećim projektom – Županijskim centrom za gospodarenje otpadom Marišćinom.

 "Grandiozan projekt, prezentiran građanima kao nešto bez čega živjeti ne mogu i što će unaprijediti kvalitetu njihova života, a na kraju priče radi se o nefunkcionalnom odlagalištu otpada koje ne radi", rekao je Kurelić.

 Ocijenio je da su ovakve županije kao jedinice lokalne samouprave "apsolutno nefunkcionalne i beskorisne".

 "Pokretanje procesa regionalizacije i decentralizacije je apsolutna nužnost. Hrvatskoj trebaju jake regije, a ne nefunkcionalne i beskorisne županije te je nužno provesti regionalni preustroj zemlje ukidanjem i spajanjem općina i gradova te ukidanjem i transformacijom županija u regije", rekao je Kurelić. 

 Smatra da županija mora biti koordinator svih gradova i općina na svojem području, njihov birokratski alat za borbu protiv centralizacije, za realizaciju EU projekata te za pravo na život dostojanstven čovjeka. "Županija mora otvarati vrata investitorima, nuditi im, u suradnji s državom, gradovima i općinama, projekte koji će donijeti nova radna mjesta", istaknuo je Bojan Kurelić.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙