FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina: Program za još jedan mandat - kontinuitet i odgovornost u obnašanju dužnosti

Autor: Dean Silić

RIJEKA, 28. travnja 2017. (Hina) - Primorsko-goranski župan i kandidat koalicije SDP-PGS-HNS-IDS-HSU-HSS za još jedan mandat  Zlatko Komadina u petak je u Rijeci izložio elemente svojeg programa, ističući da se on temelji na kontinuitetu i iskazanoj odgovornosti u obnašanju dužnosti.  

To se ogleda u transparentnosti županijskog proračuna, programa i projekata, rekao je, dodajući da je okosnica izbornog programa razvojna strategija Primorsko-goranske županije do 2020. godine. Svrha je poboljšati kvalitetu života i jednakomjerni razvoj svih podregija u županiji, jačanje investicija i otvaranje radnih mjesta, istaknuo je, dodajući kako žele "stvarati konkurentno i održivo gospodarstvo" te da taj kraj ima snage zadržati mlade.

"Županija će nastaviti razvijati partnerski odnos s jedinicama lokalne samouprave u svojem sastavu, a ujedno će surađivati s državnom vlašću na realizaciji krupnih kapitalnih projekata kao što je Sveučilišni kampus, nova Sveučilišna bolnica ili LNG terminal", istaknuo je Komadina.

"Naš program je realno utemeljen i sve što napišemo i najavimo ćemo i realizirati", rekao je Komadina. Istaknuo je veliko značenje turizma za gospodarstvo Primorsko-goranske županije, i to posebno zdravstvenog turizma, u čemu važnu ulogu imaju županijske ustanove poput Thalassotherapije u Opatiji i Crikvenici.

Ocijenio je da prometni položaj Rijeke i te županije nije dovoljno iskorišten te da bi država morala mnogo hrabrije i odlučnije krenuti u izgradnju lučkih terminala i prometne infrastrukture koja bi ih povezivala s unutrašnjošću. Najvažnijim je ocijenio gradnju nove željezničke pruge, ističući da je to generacijski projekt te da se predugo sluša o toj neizgrađenoj pruzi.

Komadina je ustvrdio da je Primorsko-goranska županija energetsko čvorište Hrvatske te da je prva u Hrvatskoj po razvoju sustava e-županije, koji podrazumijeva dovođenje širokopojasne internetske mreže do najudaljenijih krajeva, te po sustavu gospodarenja otpadom.

Danas su se predstavili i dosadašnji zamjenici župana koji se natječu za još jedan mandat Marina Medarić (SDP), Marko Boras Mandić (HNS) te Petar Mamula kao predstavnik srpske nacionalne manjine. 

 

(Hina) xdsil ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙