FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cappelli podupire kandidate HDZ-a za Karlovačku županiju i hvali turističke rezultate u županiji

Autor: Vesna Horvat

DUGA RESA, 10. svibnja 2017. (Hina) - Ministar turizma Gari Cappelli rekao je u srijedu u Mrežničkoj kući u Donjem Zvečaju, uz obalu Mrežnice, da je Karlovačka županija primjer kako upravljati kontinentalnim turizmom cijele godine te kako iskoristiti blizinu Plitvica i zračne luke i druge mogućnosti, a posebice je istaknuo da Karlovac i Duga Resa ove godine imaju 40 i 30-posto više turista u odnosu prema istom razdoblju lani.

 Ministar Cappelli došao je poduprijeti kandidaturu Damira Jelića (HDZ) za karlovačkog župana i kandidatkinju za gradonačelnicu Duge Rese Dijanu Zadrović.

 Kako je rekao Cappeli, stalni rast broja noćenja i razvoj turističkih odredišta u Karlovcu i Dugoj Resi pokazuju da građani njihovim odabirom, uza sve ostalo, biraju ljude koji su se osvjedočili u dobar rad na razvoju turizma.

 "Ovo nisu samo izbori za načelnike, gradonačelnike i župane, odabirom pravih kandidata birači zaokružuju ljude koji će moći voditi turizam jer će odabrani kandidati po svojim funkcijama biti predsjednici turističkih zajednica i važno je da to budu ljudi koji će razumjeti inicijative koje dolaze od turističkih djelatnika i ugostitelja", rekao je ministar.

 Damir Jelić rekao je predstavljajući gospodarski program da gospodarstvo Karlovačke županije uvoz pokriva izvozom čak 130 posto te da je ovih dana obišao 50-ak industrijskih i drugih pogona i uvjerio se u planove za nove investicije na temelju kojih se očekuje oko tisuću novih radnih mjesta, a u posljednje dvije godine već je 1500 novozaposlenih.

 "Tema broj jedan bit će nam stimuliranje otvaranja novih radnih mjesta, rad na unaprjeđenju turizma i poljoprivrede te briga za mlade i za stare", rekao je Jelić, ističući kako će se angažirati da karlovačko Veleučilište preraste u sveučilište.

Ministar Cappelli je rekao da je Karlovačka županija, osim Zagreba, vodeća po broju noćenja među kontinentalnim županijama te je primjer kako upravljati kontinentalnim turizmom cijele godine.

 Govoreći o Hrvatskoj u cjelini, rekao je da su turistički podatci dobri, da se mnogo očekuje od nove zrakoplovne veze Dubai-Zagreb, koja će s Bliskog istoka dovesti novu poslovnu klijentelu i nove goste s Dalekog istoka, Kine, Japana i Južne Koreje. Također je najavio da će se sljedećih mjeseci otvoriti 40 novih ili obnovljenih hotela s četiri i pet zvjezdica.

 "Sve će nas to do 2020. dovesti do cilja iz Strategije razvoja turizma, tj. do 14 milijarda eura godišnjeg prihoda zahvaljujući boljoj ponudi s višim cijenama. Argument za to da se traži kvalitetnija ponuda je lanjska sezona, kad su hoteli više klase bili popunjeni 125 do 130 dana, to jest četiri tjedna dulje od onih niže klase. Da se isplati investirati, govore i mnogi primjeri vila s bazenima koji su bili popunjeni po 150 dana godišnje", rekao je Cappelli.

 

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙