FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija HDZ-a, HSP AS, HSU-a, Hrasta i Reformista u Zadru i Zadaraskoj županiji

Autor: Andrina Luić

ZADAR, 25. travnja 2017. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) potpisala je u utorak s partnerima u Zadru,  HSP AS, HSU-om, Hrastom i Reformistima, koaliciju za predstojeće izbore u Zadru i Zadarskoj županiji.

 Sporazumom je određen broj kandidata svake stranke na zajedničkim listama za zadarsko Gradsko vijeće i skupštinu Zadarske županije. a potpisali su ga predsjednici  gradskih i županijskih organizacija stranaka.

 "Ova koalicija osigurava stabilnost i kontinuitet na osnovi kojeg smo i dosad postigli da su Zadar i naša županija najbolji u državi te daje jednu političku širokogrudnost jer spaja širok politički spektar, od centra pa nadesno, a sve s ciljem boljeg života građana", kazao je aktualni zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

 O političkoj stabilnosti govorio je i HDZ-ov kandidat za zadarskog gradonačelnika dr. Branko Dukić, koji je naglasio kako se „bez stabilnog Gradskog vijeća svaki grad može pretvoriti u grad-slučaj“.

 "Na nama je da u sljedeće četiri godine osiguramo mirni razvoj i stvaramo uvjete za otvaranje novih radnih mjesta. Bez političke stabilnosti to nije moguće i mi nećemo propustiti priliku našim građanima osigurati kvalitetniji život. Nastavimo raditi za Zadar svaki dan", poručio je Dukić.

 Koalicijski kandidat za župana, HDZ-ov Božidar Longin, pozvao je partnere na zajednički napor da se već u prvom krugu izbora ostvari što bolji rezultat.

 Razvoj i rast su naša neminovnost, očekujem da ćemo već u prvoj godini pokrenuti lavinu poslova. Preduvjet gospodarskog rasta je politička stabilnost koju ova koalicija donosi, istaknuo je Longin

  U ime HSP Ante Starčevića predsjednik ŽO-a Dalibor Barešić poručio je „svim članovima HSP Ante Starčevića, ali i svima onima koji se osjećaju pravašima, da podrže kandidate jer će i oni i ova koalicija voditi grad u bolje sutra“.

 Čelnik zadarskog HSU-a, Duško Vuković, istaknuo je kako već 12 godina koaliraju sa HDZ-om zbog dva najveća uspjeha koja ranije nisu uspjeli postići.  Uz politiku smo koja je u zadnje dvije godine dodijelila 40 milijuna kuna umirovljenicima i kojoj je jedini cilj napredak svih građana pa tako i umirovljenika,  kazao je Vuković.

 U ime Reformista, Vesna Sabolić rekla je kako je zadovoljna sudjelovanjem u HDZ-ovoj koaliciji stručnih ljudi, najavljujući rad za svaki grad u županiji, a zadovoljstvo postignutrim sporazumom izrazio je i čelnik zadarskog Hrasta, Darko Pedić.

 

(Hina) xalui ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙