Na dvodnevnome eno-gastro festivalu može se degustirati više od 300 vina, a predstavljaju se i proizvođači likera, pršuta, sira, mliječnih proizvoda, ulja i čokolade.
Proizvodi su, osim u Pomorskome i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, izloženi i u Visokoj poslovnoj školi PAR, klubu Bačvi, restoranu Kostrenki te "wine&coffee" baru Kod Zajca.
Stručne radionice, predavanja i kušaonice u sklopu festivala vode poznati hrvatski sommelieri.
Posjetitelji od jutra mogu biti na predavanjima o Jarboli - preživjeloj sorti, o zaštićenim proizvodima Primorsko-goranske županije, vinskom turizmu, stjecanju znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta", o mjerljivim kriterijima hrvatskog vinogradarstva i vinarstva u svjetskim okvirima, slaganju vinske karte itd.
Međunarodni eno-gastro festival WineRi osmišljen je kao mjesto susreta vinara s ugostiteljima, restoraterima, trgovcima, hotelijerima i svima koji posluju u turizmu te posjetiteljima i turistima. Organizira ga tvrtka Aha marketing, pokrovitelji su Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede, a poduprli su ga Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Primorsko-goranska, Osiječko-baranjska, Požeško-slavonska i Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatska gospodarska komora i drugi.