FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP uz vozače i zaštitare razmatra i vlastiti fitness centar

Autor: Zrinka Treščec

ZAGREB, 12. svibnja 2016. (Hina) - Uz vlastite vozače i osiguranje, zastupnici Europskog parlamenta uskoro bi mogli imati i vlastiti fitness centar, koji bi ih mogao stajati do 500.000 eura na godinu, prenose europski mediji.

Na sastanku odbora za administrativna pitanja EP-a u ponedjeljak, zastupnici su razmotrili prijedlog da preuzmu vođenje fitness centra u Bruxellesu, pokazuju interni dokumenti koje je Politico.eu dobio na uvid.

Parlament je nedavno iz sigurnosnih razloga odlučio zaposliti vlastite vozače za zastupnike u Bruxellesu i Strasbourgu na puno radno vrijeme, za što su do sada bile angažirane vanjske tvrtke.

Parlament odnedavna zapošljava i vlastite zaštitare.

Fitness centar bi stajao EU između 150.000 i 500.000 eura na godinu, ovisno o tome koliko bi dana u tjednu bio otvoren, koliko bi zapošljavao djelatnika i koliko bi imao članova.

Parlament je 2016. promijenio tvrtku koja je upravljala fitness centrom smještenim u zgradi Altiera Spinellija jer je istekao ugovor o suradnji. No novi partner, nizozemska tvrtka High Five, nije željela zadržati šestero djelatnika koji su radili za prethodnog upravitelja Nuffield Health, kako nalaže belgijski zakon, objasnio je Herwig Kaiser, voditelj ureda za osoblje EP-a.

Slučaj je završio na sudu, a presuda, budući da nije hitna, ne očekuje se tako skoro.

Parlament je stoga u veljači poništio ugovor s tvrtkom High Five, a fitness centar u međuvremenu radi skraćeno i ne nudi sve usluge zbog čega zastupnici nisu zadovoljni.

Kaiser je na sastanku u ponedjeljak predložio da Parlament sam preuzme vođenje sportskog centra.

Procjenjuje se da bi fitness centar mogao imati oko 500 članova, a članarina bi stajala 50 eura na mjesec ili 500 eura na godinu, dok sada iznosi 655 eura godišnje. Voditelj centra imao bi godišnju plaću od 95.000 eura, navodi se u dokumentu.

Odluka će biti donesena u predstojećim tjednima.

Europska komisija u Bruxellesu također ima dva fitness centra površine 400 metara četvornih koji nude 15 programa u vrijeme stanke za ručak i nakon radnog vremena. Uredi Komisije u Luxembourgu nude satove yoge i aerobika. Komisija sama upravlja tim centrima.

Europski sud pravde isto tako ima veliku teretanu, igrališta za odbojku, košarku i squash te dodatne prostorije za yogu, pilates, fitness i dr.

(Hina) xzt yzt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙