FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Strasbourgu predstavljena hrvatska solarna klupa

Autor: Andrina Luić
STRASBOURG, 9. ožujka 2016. (Hina) – Mladi hrvatski inovator iz Solina Ivan Mrvoš, izumitelj solarne klupe za bežično punjenje mobilnih uređanja i Wi-Fi spot, u srijedu je u Strasbouru, ispred zgrade Europskog parlamenta, predstavio novu, poboljšanu verziju klupe nazvanu Steora.
Izumitelj Mrvoš je rekao kako je prva verzija pametne klupe postavljena u desetak gradova u Hrvatskoj i inozemstvu, a da su potkraj prošle godine predstavili i nove pametne klupe. Za razliku od prvobitnog modela koji je napravio lani u srpnju, ovaj uz žično omogućuje i bežično punjenje mobilnih uređaja i Wi-Fi spot - dovoljno je samo položiti mobitel na klupu i punjenje počinje.

"Nova verzija ima dvostruke panele koje smo razvili u suradnji s hrvatskim tvrtkama, imamo jači baterijski sustav, tu je i punjenje mobitela žično, a osim toga imamo novo bežično punjenje. Dovoljno je samo položiti mobitel na klupu i odmah počinje punjenje. Nova klupa ima i vodeni sustav hlađenja i idealno pročišćavanje zraka, a svaki primjerak dolazi s Internet modulom. Trenutačno radimo prednarudžbe po Hrvatskoj i u državama u okruženju. Imamo oko stotinu prodanih klupa u ovoj godini, a cijena pojedinog primjerka iznosi između 13 i 16.000 kuna", rekao je dvadesetogodišnji Mrvoš na predstavljanju klupe Steora.

Mrvoš je u Francusku doputovao na poziv eurozastupnika Tonina Picule. "Prezentacija u europskim institucijama, a najvažnija od njih je Europski parlament, otvara mogućnosti za ljude s idejama da se predstave na najbolji mogući način i pobude interes potencijalnih kupaca. Ne samo ljudi koji će ovdje proći nego i poslovne zajednice. EU parlament je mjesto na koje se dolazi i lobirati, u kojem mnogi zagovaraju neke svoje posebne interese, i zbog svega toga mislim da gospodin Mrvoš nije mogao dobiti bolje mjesto za predstavljanje svoga proizvoda", rekao je Picula. Picula je istaknuo i “da je Europska unija uređeno tržište sa 510 milijuna građana, koje nam donedavno nije bilo dostupno“.

Upitan kakvi su izgledi da pred zgradom EU parlamenta jednoga dana uistinu bude postavljena hrvatska solarna klupa, rekao je kako misli da su izgledi dobri te da ovo sigurno neće biti jednokratna izložba jer će preko njegova ureda jedan ovakav izum dobiti dodatnu promociju.

Zastupnik Tonino Picula 10. ožujka u Europskom parlamentu u Strasbourgu organizira konferenciju "Otoci i kohezijska politika", na kojoj će sudjelovati predstavnici Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja, CPMR-a i Europske komisije. Na njegov poziv u četverodnevnom posjetu Strasbourgu ovoga tjedna boravi i 30-ak mladih otočana, predstavnika naših primorskih županija, koje je pozvao kao potpredsjednik Međuskupine zadužen za otoke. 

(Hina) xalui yakoz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙