FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veliko povećanje doprinosa EU-a globalnom zdravlju

Autor: Zrinka Treščec
ZAGREB/BRUXELLES, 3. ožujka 2016. (Hina) - Europski povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj Neven Mimica objavio je u četvrtak veliko povećanje financijskog doprinosa EU-a Globalnom fondu za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije (GFATM), priopćeno je iz Bruxellesa.

Nova sredstva u ukupnom iznosu od 470 milijuna eura za razdoblje od 2017. do 2019. veća su za 100 milijuna eura ili 27 posto u odnosu na prethodne godine (370 milijuna za razdoblje od 2014. do 2016.).

Doprinos je objavljen u povodu sastanka s Markom Dybulom, izvršnim ravnateljem Globanog fonda, u Bruxellesu.

"Jedna od pouka epidemije ebole u zapadnoj Africi jest jasna potreba za jačanjem zdravstvenih sustava u zemljama u razvoju kako bi se zarazne bolesti jednom zauvijek stavile pod nadzor. Ovih 470 milijuna eura za Globalni fond pridonijet će ostvarenju našeg zajedničkog cilja – spasit ćemo još osam milijuna života i spriječiti i do 300 milijuna zaraza. Pozivam i druge da povećaju svoj doprinos kako bismo izgradili otpornije sustave te bolje ispunili posebne potrebe žena, djevojčica i najugroženijih skupina stanovništva", rekao je tim povodom Mimica.

"Ovim znatnim i povećanim doprinosom Europa se pokazuje kao fantastičan predvodnik u globalnoj zaštiti zdravlja. U trenutku kada je Europa suočena s globalnim izazovima kao što su migrantska kriza i klimatske promjene, sprječavanje epidemija jedan je od najvažnijih prioriteta te je usko povezano s društvenom stabilnošću, obrazovanjem i dodatnim mogućnostima", dodao je Mark Dybul, izvršni ravnatelj Globalnog fonda.

(Hina) xzt yzt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙