FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku - Sažetak osmog dana natjecanja

Autor: dlug
BAKU, 20. lipnja 2015.(Hina) - Osmog dana natjecanja na Europskim igrama u Bakuu, u subotu, 20. lipnja održana su natjecanja u 10 sportova, a u šest su nastupili hrvatski sportaši.

Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik osvojio je četvrto mjesto na preči i nije uspio ponoviti uspjeh s nedavnog europskog prvenstva u Montpellieru gdje je pobijedio.

Možnik se u finalu zbog problema s ramenom odlučio na slabiju vježbu, no to nije bilo dovoljno za medalju. Na koncu je bio četvrti s ocjenom 14,900. Zlato je osvojio Nijemac Fabian Hambuechen (15,533) ispred Grka Vlasiosa Marasa (15,366) i Rusa Nikite Ignjateva (15,166).

Gimnastičarka Ana Đerek osvojila je peto mjesto u finalu preskoka. Nakon što je iznenadila u kvalifikacijama izborivši kao šesta plasman u finale, 16-godišnja Splićanka se probila stepenicu više okončavši nastup na odličnom petom mjestom s ocjenom 13.949, a brončana medalja joj je pobjegla za samo 0.067 boda

Hrvatski streličar Matija Mihalić plasirao se u 16-inu finala nakon što je u prvoj rundi faze na ispadanje pobijedio bivšeg europskog prvaka Izraelca Guya Matzkina 6-2. Mihalić (19) je svjetski juniorski prvak u olimpijskom luku i svoj veliki potencijal potvrdio je pobjedom protiv šest godina starijeg i iskusnijeg suparnika.

Hrvatski boksač Matteo Komadina poražen je u osmini finala lake kategorije do 60 kilograma od Bjelorusa Vazgena Safarjana na bodove.

Hrvatska biciklistica Mia Radotić osvojila je 38. mjesto u subotnjoj cestovnoj utrci na Europskim igrama u Bakuu, zaostavši 13 minuta i 33 sekunde za pobjednicom, Bjeloruskinjom Alenom Amjaljusik.

Hrvatske reprezentativke u skokovima u vodu Maja Borić i Lorena Tomiek osvojile su osmo mjesto u sinkroniziranim skokovima s 3m. Borić i Tomiek su za svoj nastup dobile 228.15 bodova. Slavile su Njemice Saskia Oettinghaus i Louisa Stawczynski (284.07) ispred Ruskinja Marije Polikove i Elene Černik (276.90) i Ukrajinki Marharite Đusove i Diane Šelestjuk (264.87).

Mladi hrvatski reprezentativci Juraj Melša i Hrvoje Brezovac nisu se uspjeli plasirati u finale discipline skokovi s daske 3m. Melša je u kvalifikacijama zauzeo 16. poziciju sa 450.80 bodova, a u finale je ulazilo 12 najboljih. Brezovac je bio na 25. mjestu sa 382.80 bodova, od 32 natjecatelja.

Hrvatski strijelci Željko Posavec i Vlatka Pervan nisu izborili plasman u finale Europskih igara u Bakuu u svojim disciplinama.

Željko Posavec je u malokalibarskom pištolju 50m zauzeo 21. mjesto sa 543 kruga, a u finale se ulazilo sa 554 krugova. Pervan je nastupila u MK pištolj na 25 metara i zauzela je 22. mjesto sa 571 krugom. Pervan je nakon jučerašnjeg prvog dijela natjecanja, preciznog dijela, bila na 11. mjestu, no nakon brze paljbe je pokvarila plasman.

(Hina) xdl yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙