FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku: Sažetak devetog dana natjecanja

Autor: imli
BAKU, 21. lipnja 2015. (Hina) - Devetog dana natjecanja na Europskim igrama u Bakuu u nedjelju, 21. lipnja, održala su se natjecanja u deset sportova, a u šest su nastupili hrvatski sportaši.

Najveći uspjeh ostvario je Petar Gorša koji je osvojio srebro u disciplini trostav ostvarivši rezultat karijere. Nažalost, Petru drugo mjesto nije bilo dovoljno za osvajanje kvote za olimpijske igre u Rio de Janeiru koju je izborio pobjednik Francuz Valerian Sauveplane. Bronca je pripala Bjelorusu Vitaliju Bubnoviču.

Jedini preostali hrvatski boksač na Europskim igrama u Bakuu Josip Bepo Filip plasirao se u četvrtfinale kategorije do 91 kg nakon što je u susretu osmine finala pobiJedinijedio tamnoputog Šveđanina Gabriela Richarda odlukom sudaca 2-1. Na posljednjim Mediteranskim igrama u Mersinu osvojio je srebro, a za najmanje brončanu medalju na EI u Bakuu borit će se protiv Turčina Bahtrama Muzaffera.

Mladi hrvatski U-17 vaterpolisti osvojili su četvrto mjesto na Europskim igrama u Bakuu nakon što su u dvoboju za broncu izgubili do Grčke 10-11 (3-5, 1-1, 5-3, 1-2). Na EI u vodenim sportovima nastupaju samo mladi sportaši, pa tako vaterpolisti igraju s U-17 uzrastom. Kako su Europske igre 'upale' u kalendar naknadno LEN je s organizatorima dogovorio da vaterpolo turnir bude ujedno i europsko prvenstvo za taj uzrast.

U ključnom susretu za nastavak natjecanja hrvatske odbojkašice su upisale poraz od Njemačke 0-3 (21-25, 22-25, 19-25) i ostale bez izgleda za plasman u četvrtfinale Europskih igara. Odabranice izbornika Angela Vercesija zaključile su europske igre s četiri poraza i pobjedom protiv Bugarske što je bilo dovoljno tek za posljednje mjesto u skupini.

Hrvatski biciklist Bruno Maltar osvojio je 34. mjesto na cestovnoj utrci na Europskim igrama u Bakuu, dok preostala dva hrvatska predstavnika Emanuel Kišerlovski i Josip Rumac nisu završili utrku. Maltar je 215,8 kilometara prošao za 5:33:43 sati zaostavši za pobjednikom Španjolcem Luisom Leonom Sanchezom nešto više od šest minuta. Sanchez je slavio u zadnjim metrima ispred Ukrajinca Andrija Grivka i Čeha Petra Vakoca. Za Španjolca je to druga medalja na EI jer na kronometru bio treći.

Jedno četvrto mjesto i ukupno četiri finala učinak su hrvatskih skakača u vodu na Europskim igrama u Bakuu. Najbolji rezultat su ostvarili Juraj Melša i Hrvoje Brezovac koji su osvojili sjajno četvrto mjesto u sinkroniziranim skokovima s 3m. Melša je iznenadio i osvojivši 12. mjesto u skokovima s daske 1m. Maja Borić i Lorena Tomiek osvojile su osmo mjesto u sinkroniziranim skokovima s 3m, a posljednjeg dana natjecanja Maja Borić je osvojila 11. mjesto u skokovima s daske 3m.

(Hina) xdl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙