FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku: Sažetak trećeg dana natjecanja

Autor: dlug
ZAGREB, 15. lipnja 2015.(Hina) - Trećeg dana natjecanja na Europskim igrama u Bakuu, u nedjelju 14. lipnja održana su natjecanja u sedam sportova, a hrvatski sportaši nastupili su u četiri sporta.

Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik izborio je plasman u finale na preči na osvojivši peto mjesto u kvalifikacijama.

Možnik je za svoju vježbu dobio ocjenu 15.100 što je bilo dovoljno za peto mjesto od šest finalista. Najbolji nastup imao je bivši peterostruki europski prvak Grk Vlasios Maras (15.766). Međutim, Možnik je pobijedio Marasa na nedavnom europskom prvenstvu u Montpellieru gdje je Možnik bio 'zlatni', a Grk 'brončani'. Drugi je bio osvajač dvije medalje s olimpijskih igara Nijemac Fabian Hambuechen (15,633), a treći Ukrajinac Oleh Vernaijev (15.400). Ispred Možnika plasirao se i Rus Nikita Ignatjev (15,366), a kao posljednji šesti u finale je ušao Bjelorus Andrej Lihovitskij (15,000).

Jedno od najugodnijih iznenađenje od hrvatskih sportaša na dosadašnjem dijelu natjecanja na Europskim igrama u Bakuu priredila je 16-godišnja gimnastičarka Ana Đerek izborivši plasman u finale preskoka. Odličan nastup na Europskim igrama potvrdila je i u višeboju zauzevši poziciju prve rezerve za finale.

Vaterpolisti su u susretu 3. kola skupine C pobijedili Grčku 13-12 i izborili prvo mjesto u skupini, a time i direktan plasman u četvrtfinale.

Odbojkašice su upisale i drugi poraz. Izgubile su od Nizozemske 1-3 (23-25, 17-25, 25-17, 21-25).Hrvatske odbojkašice u ponedjeljak su ipak pružile daleko bolju igru nego u prvom susretu protiv Srbije kada su izgubile 0-3, no to je bilo dovoljno samo za osvajanje jednog seta

Mladi hrvatski kajakaši Antun Novaković i Brigita Bakić nisu se uspjeli plasirati u polufinale utrke na 200 metara. Mladi Brođanin je osvojio posljednje, deveto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s rezultatom 38.674. Novakoviću, članu Olimpika iz Slavonskog Broda za ulazak u polufinale nedostajalo je dvije sekunde bolje vrijeme.U polufinale nije ušla niti njegova sugrađanka i klupska kolegica Brigita Bakić koja je također bila na začelju svoje kvalifikacijske skupine s rezultatom 46.546.

(Hina) xdl yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙