FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku - Možnik izborio finale

Autor: dlug
BAKU, 15. lipnja 2015.(Hina) - Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik izborio je plasman u finale na preči na Europskim igrama u Bakuu osvojivši peto mjesto u kvalifikacijama.

Možnik je za svoju vježbu dobio ocjenu 15.100 što je bilo dovoljno za peto mjesto od šest finalista. Najbolji nastup imao je bivši peterostruki europski prvak Grk Vlasios Maras (15.766). Međutim, Možnik je pobijedio Marasa na nedavnom europskom prvenstvu u Montpellieru gdje je Možnik bio 'zlatni', a Grk 'brončani'. Drugi je bio osvajač dvije medalje s olimpijskih igara Nijemac Fabian Hambuechen (15,633), a treći Ukrajinac Oleh Vernaijev (15.400). Ispred Možnika plasirao se i Rus Nikita Ignatjev (15,366), a kao posljednji šesti u finale je ušao Bjelorus Andrej Lihovitskij (15,000).

"Sretan sam zbog ulaska u finale s obzirom na probleme koje sam imao s ramenom od europskog prvenstva. Posebno nakon što mi se ozljeda obnovila nakon posljednjih treninga. Procijenio sam da će i slabija vježba biti dovoljna za finale," kazao je aktualni europski prvak.

Finale je u subotu, 20. lipnja, pa će Marijo imati pet dana za oporavak.

"Konkurencija je stvarno jaka. Grk Maras je bio treći na posljednjem EP, a Nijemac Hambuechen je srebrni s olimpijskih igara u Londonu i brončani iz Pekinga. Vidjet ćemo bit će jako zanimljivo," kazao je Možnik.

Zadovoljan je bio i njegov trener Tigran Gorički.

"Bio je to odličan nastup. Nije napravio vježbu s maksimalnim startom, ali to je bilo i za očekivati s obzirom na bolove u ramenu. Ušao je finale kao peti s izgledima za medalju," kazao je Gorički.

(Hina) xdl yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙