FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku: Sažetak drugog dana natjecanja

Autor: dlug
ZAGREB, 14. lipnja 2015.(Hina) - Drugog dana natjecanja na Europskim igrama u Bakuu, u nedjelju 14. lipnja održana su natjecanja u devet sportova, a Hrvatska je osvojila prvu zlatnu medalju.

Karatistica Maša Martinović je pobijedila u kategoriji iznad 68 kilograma pobijedivši u finalu Turkinju Meltem Hocaoglu 5-0. Bila je to repriza finala ovogodišnjeg europskog prvenstva kada je Maša u Istanbulu pobijedila 8-0.

Hrvatski hrvač Nenad Žugaj osvojio je četvrto mjesto u kategoriji do 85 kg nakon što je u susretu za treće mjesto izgubio od Nijemca Ramsina Azizsira 1-3. Nažalost, niti njegov brat blizanac Neven ovoga puta nije stigao do odličja. Zapeo je u osmini finala kategoriji do 75 kg izgubivši od Ukrajinca Dmitra Piskova (1-3). Kako Pisov nije stigao do finala, Neven je ostao bez utješne prilike u repesažu.

Danas je nastupio i Danijel Janečić u kategorijio do 66 kg. Izgubio je u Osmnini finala od domaćeg hrvača Hasana Alijeva (0-5). Alijev je kasnije ispao u polufinalu.

Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek ostvarila je veliki uspjeh plasiravši se u finale u preskoku nakon što je osvojila šesto mjesto u kvalifikcijama. Mlada 16-godišnja Splićanka je za svoju vježbu dobila ocjenu 13.866 osvojivši šesto mjesto, posljednje koje je vodilo u finale.

Triatlonac Matija Lukina osvojio je 43. mjesto dok je naš drugi predstavnik Matija Krivec ostao bez plasmana jer je zaostao više od jednog kruga.

Hrvatski kajakaš Antun Novaković nije se uspio plasirati u finale utrke na 1,000 metara na Europskim igrama u Bakuu, a u polufinalu je zapela i Brigita Bakić u utrci na 500 m.

U susretu 2. kola skupine C vaterpolo turnira na Europskim igrama u Bakuu hrvatska reprezentacija je odigrala 11-11 protiv Crne Gore. U idućem kolu mladi hrvatski vaterpolisti igraju u ponedjeljak protiv Grčke. Bit će do dvoboj za prvo mjesto i direktan plasman u četvrtfinale.

Danas je nastupila i Vlatka Kiuk u katama, no nije prošla skupinu.

(Hina) xdl yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙