FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku - Nenad Žugaj četvrti

Autor: dlug
BAKU, 14. lipnja 2015.(Hina) - Hrvatski hrvač Nenad Žugaj osvojio je četvrto mjesto na Europskim igrama u Bakuu u kategoriji do 85 kg nakon što je u susretu za treće mjesto izgubio od Nijemca Ramsina Azizsira 1-3.

Žugaj je sjajno otvorio natjecanje ostvarivši dvije uvjerljive pobjede. U osmini finala je pobijedio Makedonca Timura Hamikojeva 8-0, a potom i Estonca Eerika Apsa 3-0. Nažalost, u polufinalu je izgubio od Rusa Davita Čakvezadzea (1-3), a zatim u borbi za broncu i od Nijemca Azizsira.

Nenadu je tako ostao na četiri medalja s velikih natjecanja. U Moskvi 2010. je na svjetskom prvenstvu osvojio broncu. Tri godine kasnije na EP-u u Tbilisiju je također osvojio broncu. Ima i dvije medalje s Mediteranskih igara - zlato iz Pescare (2009) i broncu iz Mersina (2013).

Nalažlost, niti njegov brat blizanac Neven ovoga puta nije stigao do odličja. Zapeo je u osmini finala kategoriji do 75 kg izgubivši od Ukrajinca Dmitra Piskova (1-3). Kako Pisov nije stigao do finala, Neven je ostao bez utješne prilike u repesažu.

Danas je nastupio i Danijel Janečić u kategorijio do 66 kg. Izgubio je u Osmnini finala od domaćeg hrvača Hasana Alijeva (0-5). Alijev je kasnije ispao u polufinalu.

(Hina) xdl yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙