FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku: Cegnar nakon Bakua napušta reprezentaciju

Autor: dlug
BAKU, 10. lipnja 2015.(Hina) - Nakon 24 godine za kormilom ženske stolnoteniske reprezentacije i 32 osvojene medalje Neven Cegnar napušta Hrvatsku i karijeru će nastaviti na prestižnoj austrijskoj akademiji Werner Schlager.

Europske igre u Bakuu bit će njegova posljednja akcija u hrvatskom dresu. Osim po nizu medalja Cegnar će ostati upamćen i kao hrvatski izbornik s najduljim mandatom.

"Nakon 24 godine, šest olimpijskih igara, 20 svjetskih i 20-tak europskih prvenstava došao je kraj. Završavam svoju priču kao izbornik hrvatske reprezentacije i krećem u novi izazov," kazao je Cegnar.

Premda je iz tolikog mnoštva sjajnih rezultata teško izabrati jednu medalju, Cegnar je posebno istaknuo ekipnu broncu s Europskog prvenstva u Bremenu 2000. godine.

"Teško se odlučiti za jednu medalju, svaka je imala svoju važnost i značaj. Međutim, prva ekipna medalja iz 2000. je ostavila najupečatljiviji dojam. Nakon toga smo krenuli u jedan veliki niz rezultata generacije koja je došla u sam vrh europskog stolnog tenisa, skoro i u sam vrh svjetskog," dodao je.

Na Europskim igrama u Bakuu imamo dvije predstavnice u stolnom tenisu – iskusnu Yuan Tian (40) i mladu i talentiranu Leu Rakovac (19)

"Yuan Tian je nakon nesreće Sandre Paović pomogla reprezentaciji i iskoristila priliku. Vjerujem kako bi mogla do 1/16 finala, a možda i dalje. Rakovac će ukoliko nastavi s kvalitetnim radom sigurno za 3-4 godine biti ozbiljan subjekt u europskom stolnom tenisu, a možda i svjetskom," zaključio je Cegnar koji se nije želio miješati u izbor svog nasljednika.

"To je na vodećim ljudima saveza. Ja ću bez obzira na novi posao ostati na dispoziciji i pomagat ću i dalje," zaključio je Cegnar.

(Hina) xdl yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙