FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U subotu se otvara zagrebačka Kuća arhitekture

Autor: dtic
ZAGREB, 29. siječnja 2015. (Hina) - Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) u subotu otvara "Oris - Kuću arhitekture", novi multimedijalni centar u Zagrebu koji je zamišljen kao mjesto promocije arhitekture, kulture, susreta i druženja arhitekata, dizajnera, poslovnih ljudi i ostalih zainteresiranih sudionika kulturne i poslovne scene, a posebno mjesto imaju mlade snage kulturne scene.

Ideja je organizirati bogat program koji će uključivati predavanja, projekcije filmova, izložbe, radionice, koncerte i promocije, izvijestio je UHA.

U prostoru u Držislavovoj ulici veličine 622 kvadratna metra Kuća arhitekture ima galerijski prostor/multimedijalnu dvoranu sa 150 mjesta, dvoranu za sastanke i promocije, kutak za čitatelje, urede Oris kuće i redakcije časopisa Oris.

Tu će poslovni partneri i sponzori Orisa dobiti mogućnost promocije svojih usluga i proizvoda kroz neposredne kontakte i druženja s arhitektima.

Svoju pretpremijeru kuća je imala 4. prosinca 2014.  kada je održan ArtiParti projekt studenata Akademije likovnih i dramskih umjetnosti i Muzičke akademije.

Izložene su skulpture, slike, instalacije studenata ALU, glumaci ADU predstavili su monologe, a bend članova Muzičke akademije i ženska klapa Figurin dali su glazbenu dimenziju .

"U društvu koje ne stvara dovoljno prilika mladim umjetnicima da svoje talente predstave na način na koji bi oni htjeli, bilo radi ekonomske situacije, nezainteresiranosti javnosti ili podcjenivanja, umjetnici moraju sami sebi omogućiti privilegiju da drugi uživaju njihove talente. Njihov rad većinom bude ocjenjen i zaboravljen, no ovaj način može pomoći širem građanstvu, a i nama u podizanju kulturne svijesti, omogućivanju suradnje među studentima i stvaranju iskustva u radu u struci" poručili su tada sudionici.

Tako je na najbolji mogući način označen (pred)početak djelovanja Orisove Kuće arhitekture udomivši na nekoliko dana djela mladih umjetnika, koji će postati bitna imena odrasle kulturne scene.

(Hina) xdtic yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙