FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI - HSP: bit ćemo kritični i prema Grabar-Kitarović

Autor: ivuc
OSIJEK, 13. siječnja 2015.(Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) pozdravila je u utorak izbornu pobjedu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a predsjednik te stranke Daniel Srb poručio je da će i prema njoj biti kritični, kao što su bili prema dosadašnjem predsjedniku Ivi Josipoviću, bude li odstupila od politike koja je u interesu Hrvatske i hrvatskoga naroda.

Srb je na konferenciji za novinare u Osijeku rekao da su od Kolinde Grabar-Kitarović, prije nego što su joj dali podršku u drugome izbornom krugu, dobili uvjeravanja da će voditi politiku koja je u državnom interesu, posebice vanjsku i sigurnosnu politiku. Istaknuo je da će pozorno pratiti rad hrvatske predsjednice.

Komentirajući odluku Ustavnog suda o ukidanju pravomoćne presude protiv Branimira Glavaša i ostalih optuženika za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991. godine, Srb je ocijenio kako ta odluka pokazuje da su povrijeđena prava optuženika i da se u tom procesu "radilo o političkim pritiscima na sud".

"U pravu su svi oni koji su govorili da se radilo o političkom procesu, kojim se željelo eliminirati Branimira Glavaša iz političkog odlučivanja u Hrvatskoj. Odluka Ustavnog suda pokazuje da je proces protiv Glavaša i ostalih imao političke implikacije, a ne isključivo pravosudne i kazneno-pravne", smatra Srb.

Istaknuo je da se HSP protivio svim suđenjima hrvatskim braniteljima, smatrajući kako se radi o želji da se pokušajem stvaranja dojma o brojnim počinjenim zločinima, zapravo kriminalizira cijeli Domovinski rat.

"Vjerujem da će Glavaš i ostali optuženici nastaviti pravnu borbu i dokazati da se radilo isključivo o političkom obračunu, a ne o počinjenim zločinima u Domovinskom ratu te da su zločini, kojih je moguće bilo u Domovinskom ratu, poslužili za političke obračune", rekao je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

(Hina) xivuc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙