FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI Kovač: DIP će uskoro potvrditi trend koji pokazuju ankete i Grabar Kitarović bit će prva hrvatska predsjednica

Autor: tdel
ZAGREB, 11. siječnja 2015. (Hina) - Miro Kovač, šef izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović, izjavio je da će DIP uskoro potvrditi trend koji pokazuju ankete i da će Grabar Kitarović biti prva hrvatska predsjednica.

Iako po trenutnim rezultatima DIP-a Grabar Kitarović zaostaje za Ivom Josipovićem, Kovač je rekao da je tako bilo i prije dva tjedna, kada su ankete na početku pokazivale uvjerljiviju prednost Josipovića, a na kraju su bili izjednačeni.

"Sada smo na oko dva posto razlike i očekujem da će se to vrlo brzo korigirati i pokazat će se da su ljudi odlučili da se promjeni predsjednik", kazao je Kovač Hini.

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić rekao je da rezultati izlaznih ankete pokazuju kako hrvatski građani nisu zadovoljni stanjem u državi te da Vlada i njezin kandidat Ivo Josipović nemaju rješenje za probleme koji muče građane.

Brkić je zahvalio svima koji su izašli na glasovanje, posebno onima koji su dali glas za Kolindu Grabar Kitarović. Posebnu zahvalu uputio je Hrvatima u inozemstvu, kojima zbog odluka vlasti o smanjenju broja biračkih mjesta i potrebne aktivne registracije u BiH nije bio "festival demokracije, već festival diskriminacije".

Brkić je istaknuo i da je hrvatskim građanima dosta priča o prošlosti, već žele razgovarati o životnim temama koje muče sve građane. "To je Grabar Kitarović artikulirala kroz svoj program i uz vrhunsku organizaciju HDZ-a i koalicijskih partnera rezultat je ovakav kakav je", kazao je Brkić.

Član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković poručio je kako rezultati izlaznih anketa pokazuju da hrvatski narod želi bolju Hrvatsku. "Ovo je tek prvi korak uoči pobjede na parlamentarnim izborima", uvjeren je Jandroković.

(Hina) xtdel/xtkol ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙