FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAMPANJA - Josipovićev stožer upozorio na neprimjerene predizborne plakate

Autor: dmak
ZAGREB, 9. siječnja 2015. (Hina) - Izborni stožer predsjedničkog kandidata Ive Josipovića uočio je u petak navečer, kako tvrde, "brojne prljave poteze u samom finišu kampanje" navodeći kako su na zagrebačkoj Aveniji Vjećeslava Holjevca osvanuli i jumbo plakati s negativnim konotacijama uoči nedjeljnih izbora.

Izborni stožer Ive Josipovića najavio je kako će taj slučaj prijaviti Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) te zatražiti hitno uklanjanje spornih plakata. "Osuđujemo takav način vođenja izborne kampanje i nadamo se da se takvi slučajevi do nedjelje više neće ponoviti", navode u priopćenju iz Josipovićevog stožera. Napominju kako su se nakon brojnih SMS poruka negativnog sadržaja kojima se uznemiravalo građane te raznih uvredljivih objava na internetu, pojavili i sporni plakati.

Obrtnik angažiran za lijepljenje plakata, zatečen na licu mjesta izjavio je kako će takvi plakati biti polijepljeni po cijeloj Hrvatskoj, što dodatno pojačava ozbiljnost situacije, drže u Josipovićevom stožeru iz kojeg su redakcijama poslali fotografije plakata.

Na vrhu plakata se na stiliziranim crveno-bijelim poljima nalazi natpis "100 posto za Hrvatsku", ispod kojeg se s lijeve strane nalazi grb bivše jugoslavenske federacije uz koji na crnoj podlozi bijelim slovima piše "građanski rat" te u istoj ravnini s desne strane na bijeloj podlozi crnim slovima piše "Domovinski rat" uz koji se nalazi grb Republike Hrvatske. Ispod toga velikim crvenim slovima stoji - "Nije isto".

(Hina) pp/xdm ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙