FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAMPANJA Josipović: birači su prepoznali da nudim reforme, a ne fraze

Autor: rkor
VELIKA GORICA, 9. siječnja 2015. (Hina) - Predsjednički kandidat Ivo Josipović u petak je pozvao birače da izađu na predsjedničke izbore u nedjelju i izrazio uvjerenje u svoju pobjedu jer smatra da su birači prepoznali kako on nudi ozbiljan program važnih reformi, a ne fraze.

"Pobijedit ću, provest ću reforme, Hrvatskoj će ići puno bolje nego danas", poručio je Josipović u izjavi novinarima u Velikoj Gorici gdje je posjetio sajam te se družio s građanima.

Građani su, kazao je, u drugom krugu kampanje imali prilike čuti kakve programe tko nudi te ustvrdio kako su "u mogućnosti prepoznati tko zaista nudi reforme, a tko fraze".

"Nudim ozbiljan program velikih, važnih reformi u Hrvatskoj i vjerujem da su to građani prepoznali", rekao je.

Josipović dodaje da je njegov program vrlo konzistentan, otvoren i prepoznatljiv te kaže kako ništa ne bi mijenjao u svojoj kampanji za koju smatra da je bila "vrlo dobro organizirana".

Očekuje puno veću izlaznost birača nego u prvome krugu u kojem su, smatra, na izlaznost utjecale i vremenske neprilike. "Nadam se da će birači izaći. Na kraju krajeva, oni odlučuju i o svojoj sudbini i važno je da izađu i izaberu", ustvrdio je.

Napominje kako nad biračima ne može postojati tutorstvo. "Birači biraju onako kako žele, dakle nema nikakvog tutorstva prema biračima. Neki gledaju program, neki opći svjetonazor, neki specifična očekivanja. Prema tome, svatko ima pavo izabrati onako kako misli", odgovorio je na pitanje smatra li da će se birači opredijeliti po principu "lijevo-desno".

Josipović je u sučeljavanju protukandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović prozvao da je iznosila neistine o svom statusu i plaći u NATO savezu navodeći da se iznos njene plaće može vidjeti na internetskim stranicama Saveza, a danas je novinarima potvrdio da je vidio te podatke, ali ih ne želi iznositi već to, rekao je, mora učiniti Grabar-Kitarović.

"Vidio sam, neću reći, to ona treba reći. Nemate njeno ime i prezime, nego parametre po kojima se po svakom rangu određuje plaća. Ne samo plaća, nego i dodaci na obitelj, stanovanje. Ali, na njoj je da kaže ili ne kaže kolika je plaća", rekao je Josipović.

(Hina) xrkor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙