FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAMPANJA Pismo predsjednika HDZ-a uoči predsjedničkih izbora

Autor: jnah
ZAGREB, 26. prosinca 2014. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko pozvao je u petak navečer Hrvate u domovini i svijetu, te članove i simpatizere stranke i koalicijskih partnera, da izađu na izbore i glasuju za kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović čija pobjeda će, poručio je, označiti početak novog razdoblja suvremene hrvatske povijesti.

Predsjednički izbori u nedjelju 28. prosinca su najvažniji nakon prvih demokratskih izbora 1990., njihov ishod odredit će budućnost Hrvatske u idućih pet godina, koje bi s obzirom na teško stanje u našoj zemlji mogle biti sudbonosne, ističe predsjednik HDZ-a u pismu javnosti.

"Njezina pobjeda označit će početak novog razdoblja suvremene hrvatske povijesti: nakon stvaranja, obrane i oslobađanja Hrvatske, ulaska u NATO i EU, pobjeda gospođe Kolinde Grabar-Kitarović označit će početak istinske borbe za gospodarski napredak, zapošljavanje te iskorjenjivanje siromaštva i bijede", poručuje predsjednik HDZ-a.

Gospođa Kolinda Grabar-Kitarović autentična je HDZ-ovka jasnih svjetonazora, otvorena i tolerantna i stalo joj je do bolje Hrvatske, poručuje predsjednik HDZ-a i ističe kako su njeno iskustvo i ugled u međunarodnoj zajednici jamstvo da će uspješno kreirati budućnost europske, napredne, prosperitetne i samosvjesne Hrvatske, "Hrvatske bez kompleksa - koja odbacuje naslijeđe svih totalitarnih prošlosti".

Koristit će svoje predsjedničke ovlasti i aktivno se uključiti u rješavanje katastrofalne gospodarsko-socijalnoj situacije - za razliku od dosadašnjeg predsjednika koji je proteklih pet godina, umjesto o kreditnom rejtingu države i standardu građana - vodio računa jedino o vlastitom rejtingu; najbolje će štititi hrvatske nacionalne interese i identitet Hrvatske u Europskoj uniji i demokratskom svijetu, a ne nas stalno vraćati u „region“ - kako to čini Milanovićev predsjednički kandidat Ivo Josipović, piše Karamarko. "Hrvatskoj ne trebaju 'novi temelji' - Hrvatskoj treba predsjednica koja zna da je Domovinski rat temelj naše države", ističe.

Važno je da svi iziđemo na izbore, da damo glas predsjednici koja je socijalno osjetljiva i koja se neće bojati odlučno stati u zaštitu siromašnih i obespravljenih, koja će pomoći da se Hrvatska izvuče iz teške krize u koju nas je bacio Josipovićev i Milanovićev SDP, da se pokrene zapošljavanje, da mladi prestanu odlaziti, da hrvatski branitelji budu poštivani, da se više nikad ne narušava dignitet Domovinskog rata, poručio je.

"Dosadašnji predsjednik tvrdi da su ekonomska kataklizma, stečajevi, osobni bankroti i ovrhe, gubici radnih mjesta, egzodus mladih, ideološke podjele... - 'pravi put'. Da, to je Josipovićev put, ali pravi put - u propast! Umjesto toga, trebamo predsjednicu koja se neće ustručavati prozivati Vladu zbog loših ekonomskih poteza, nekorištenja sredstava iz EU fondova, zbog poticanja ideoloških sukoba, zbog zaduživanja, neznanja, socijalne bešćutnosti, zbog svih građana koji su gurnuti u siromaštvo i bijedu uslijed krive politike SDP-ove vlade kojoj je zdušno asistirao dosadašnji predsjednik Josipović", poručuje biračima predsjednik HDZ-a.

Hrvatska je nakon prvoga predsjednika dr. Tuđmana zaslužila, i dobit će, prvu hrvatsku predsjednicu, koja će ujedinjavati, a ne dijeliti, poručuje među ostalim u pismu javnosti predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙