FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska i BiH dogovorile model zaprašivanja komaraca

Autor: spar
ZAGREB, 6. lipnja 2014. (Hina) - Ministar zdravlja Hrvatske dr. Rajko Ostojić i ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine dr. Rusmir Mesihović dogovorili su na današnjem sastanku u Zagrebu model zaprašivanja komaraca na poplavljenim područjima Federacije BiH.

Zaprašivanje komaraca iz zraka na poplavljenom teritoriju Republike Hrvatske za sada je dovršeno, pa je jutros obavljeno tretiranje komaraca na području Posavske županije na relaciji Domaljevac-Šamac, te na području Orašja, priopćeno je iz Ministarstva zdravlja RH.

Večeras će se također iz zraka obaviti zaprašivanje komaraca u Odžaku.

Ukupna površina na kojoj će se danas provesti dezinsekcija komaraca na teritoriju Federacije BiH iznosi oko 5000 hektara.

Sukladno stručnim indikacijama i vremenskim prilikama, ugrožena područja Federacije BiH i dalje će se zaprašivati, a posao bi trebalo biti dovršen u idućih sedam do deset dana, dogovoreno je.

Ministar Mesihović također je zahvalio ministru Ostojiću na pomoći Hrvatske u zaprašivanju komaraca na poplavom ugroženim područjima Federacije BiH.

Na sastanku u Ministarstvu zdravlja RH sudjelovali su, uz ministre i dr. Željko Ler, direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, dr. Tamara Poljičanin, ravnateljica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i dr. Vedran Poljak, voditelj Službe za zdravstvenu ekologiju u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙