FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatrogasci počinju ispumpavati bunare i čistiti ceste

Autor: zdra
ŽUPANJA , 26. svibnja 2014. (Hina) - Na čišćenju poplavljenih područja u županjskoj Posavini od početka poplava na dan je angažirano oko 300 vatrogasaca, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, dodajući da će danas početi ispumpavati bunare te prati i dezinficirati ceste.

Istaknuo je da su vatrogasci, osim vojske i policije, glavna operativna snaga u Hrvatskoj koja može odgovoriti svim ugrozama. Dodao je kako danas počinje ispumpavanje bunara u Štitaru u blizini Županje te pranje i dezinfekcija cesta u mjestima gdje se voda povukla.

"Krenut ćemo s postavljanjem velikih pumpa visokog kapaciteta kako bi se ubrzalo otjecanje vode s poplavljenog područja da bi se ljudi što brže vratili svojim kućama", rekao je Tucaković.

Istaknuo je kako su pripadnici državnih vatrogasnih intervencijskih postrojba te vatrogasnih postrojba s područja Donjeg Miholjca, Belog Manastira i Karlovca te zagorske javne postrojbe u protekla dva dana s poplavljenih područja u županjskoj Posavini uklonili oko 400 strvina.

U županjsku Posavinu jučer su stigla 133 vatrogasca iz četiriju dalmatinskih županija te iz Zagreba i Zagrebačke županije. Oni saniraju štetu uz pomoć 42 vatrogasna vozila, 68 vatrogasnih pumpa i 17 agregata.

Riječ je o vatrogascima iz 14 javnih vatrogasnih postrojba i 34 dobrovoljna vatrogasna društva.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙