FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska vojska sanira nasipe i dekontaminira poplavljena područja

Autor: spar
ZAGREB, 26. svibnja 2014. (Hina) - U potpori civilnim institucijama na poplavom ugroženim područjima u Slavoniji danas je angažirano ukupno 408 pripadnika Oružanih snaga RH, izvijestili su iz Ministarstva obrane RH.

Prema današnjem rasporedu snaga, u Rajevom Selu probijeni nasip sanira 27 pripadnika Oružanih snaga RH s dva remorkera, dvije skele, jednim amfibijskim i četiri motorna vozila te pet čamca.

Na dekontaminaciji poplavljenog područja angažiran je 21 pripadnik Bojne za nuklearno-biološko-kemijsku obranu (NBKO) te jedna cisterna za dekontaminaciju, jedan sustav za dekontaminaciju, tri teretna i dva terenska motorna vozila.

Na području Gunje na dekontaminaciji su angažirana 23 pripadnika Bojne NBKO s dva sustava za dekontaminaciju, jednom cisternom za dekontaminaciju, jednom cisternom za vodu te jednim terenskim i tri teretna motorna vozila.

Na širem području Županje nalazi se ukupno 218 pripadnika Oružanih snaga RH, u Drenovcima šest, a u Babinoj Gredi pet pripadnika OS RH.

U Vrbanji je 38 pripadnika OS RH izuzelo 75 kilograma hrane za stoku, koju se planira podijeliti nasipom od Račinovaca prema Gunji večeras i sutra.

Helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane (HRZ i PZO), koji je jutros bio angažiran na izviđanju nasipa na području Županja – Strošinci – Gunja, u spremnosti je za angažiranje na stajanci u Županji, navode iz MORH-a.

I dalje su na terenu angažirani pripadnici i sredstva Zapovjedništva za potporu, i to - 56 pripadnika s ukupno 20 motornih vozila, od kojih dvije cisterne za vodu, jedna cisterna za gorivo, osam sanitetskih motornih vozila, osam motornih vozila različite namjene, te tri poljske kuhinje.

Na područjima Drenovaca i Posavskih Podgajaca na asanaciji terena radi 12 pripadnika Vojno-zdravstvenog središta.

Danas je angažirano jedno teretno vozilo na prijevozu doniranih sredstava iz Zagreba za Županju, a tijekom jučerašnjeg dana bila su angažirana dva teretana vozila (od 10 i 25 tona) za prijevoz humanitarne pomoći (kozmetike, hrane, vode i odjevnih predmeta) od Zagreba do Županje, priopćeno je iz MORH-a

An unhandled error has occurred. Reload 🗙