FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županjske "Delte" - briga o humanitarnoj pomoći veterana iz cijele Hrvatske

Autor: zdra
CERNA, 25. svibnja 2014. (Hina) - Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata "Delta" iz Županje i Koordinacija udruga specijalne policije i gardijskih brigada iz Domovinskog rata od prvog dana poplava sudjeluju u organiziranju humanitarne pomoći za županjsku Posavinu te su na teren poslale nekoliko desetaka šlepera odjeće i obuće, higijenskih potrepština, igračaka itd.

Po riječima predsjednika županjskih "Delti" i koordinatora Koordinacije udruga specijalne policije i gardijskih brigada Đure Merca, nejverojatno je domoljublje i osjećaj za pomoć koja se iskazala u hrvatskom narodu nakon što su objavljene prve vijesti o tragediji koja je zadesila dio županjske Posavine.

"U improvizirno skladište, koje smo oformili u Cerni, u čijoj je školskoj dvorani smješteno više od dvije stotine mještana poplavljenih sela, stizale su desetine šlepera, a prvi su pomoć, pun kombi hrane i namirnica, uputili članovi Udruge veterana specijalne policije iz Domovinskog rata "Barun" Krapinsko-zagorske županije", navodi Merc dodajući kako je pomoć stizala i iz Austrije i Švicarske te brojnih pojedinačnih donatora.

Posebice ističe pomoć koju su uputili Udruga specijalne policije "Batt" iz Splita i 7. gardijska brigada "Pume" iz Varaždina.

"Za sve informacije kamo treba proslijediti pristiglu pomoć, obraćali smo se Crvenom križu te županijskom i državnom stožeru za zaštitu i spašavanje", navodi Đuro Merc. Posebno ističe kako je punih sedam dana, od jutra do kasno u noć, na prijemu i razvrstavanju pomoći koja je pristizala sudjelovalo pedesetak žena i djece, članova braniteljskih obitelji iz Cerne i Gradišta.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙