FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb pomaže u spašavanju i zbrinjavanju životinja u Slavoniji

Autor: mbuj
ZAGREB, 23. svibnja 2014. (Hina) - Zagreb je stavio na raspolaganje svoje resurse, prije svega veterinare i ostale stručne djelatnike, koji na području pogođenom poplavama pomažu u spašavanju i zbrinjavanju životinja, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek.

Djelatnici i volonteri zagrebačkog Skloništa za nezbrinute životinje već danima su uključeni u spašavanje i zbrinjavanje životinja. U "Životinjskom kutku" u Vlaškoj ulici radnim danom od 9 do 20 sati i subotom od 10 do 13 sati prikupljaju se donacije za pomoć životinjama na poplavljenim područjima.

Građani koji žele pomoći mogu se javiti i u Info centar Suza na Kvaternikovom trgu, a posebice se mole građani koji su prihvatili životinje, ali se ne znaju njihove lokacije, da se jave na broj 092 317 8832.

Švaljek je apelirala na građane da izdvoje sredstva ili pronađu po svojim kućnim zalihama hranu za životinje, posebice hranu za ptice.

Također je apelirala na donacije transportera za pse i mačke svih veličina, lajne, ogrlice, brnjice za pse, posude za hranu i vodu, deke, hranu te medicinske proizvode (jednokratne rukavice).

Donacije se odvoze u azil Dumovec, od kuda se šalju na lokacije u Hrvatskoj gdje su smještene životinje koje su spašene od poplava - u Županju, Vukovar, Slavonski Brod i azil u Osijeku.

Pozvani su svi ljubitelji životinja i volonteri da privremeno smjeste životinje, jer nedostaje smještajnih kapaciteta za njihovo zbrinjavanje. Svi privremeni udomitelji trebaju se javiti dežurnim veterinarima radi evidencije i utvrđivanja vlasništva životinja.

Djelatnici azila Dumovec, koji se trenutno nalaze u Slavoniji, apeliraju da im se pridruži što više volontera koji bi pazili na spašene ljubimce. Također mole da im se jave ljudi koji mogu privremeno smještati stoku, do završetka sanacije poplavljenih područja.

Voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Tatjana Zajec procijenila je da na poplavljenim područjima ima više tisuća domaćih životinja i kućnih ljubimaca, od čega je stotinjak različitih životinja prebačeno u Zagreb.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙