FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sfeci: 60-ak izvođača na humanitarnim koncertima u tri grada

Autor: ipet
ZAGREB, 23. svibnja 2014. (Hina) - Humanitarni koncerti "Hrvatska pomaže" za pomoć stradalima u poplavama bit će održani u ponedjeljak, 25. svibnja, u tri hrvatska grada - Zagrebu, Splitu i Rijeci i na njima će nastupiti šezdesetak izvođača, a HRT će izravno prenositi te koncerte, rekao je Hini savjetnik Hrvatske glazbene unije (HGU) Paolo Sfeci.

HGU i Hrvatska radiotelevizija (HRT) suorganizatori su humanitarnih koncerata, a veliku pomoć pružili su i gradovi u kojima će koncerti biti održani, istaknuo je Sfeci i zahvalio uredima gradonačelnika u sve tri grada za brzu i učinkovitu pomoć

Rekao je da je 120 izvođača izrazilo želju da nastupe na koncertima, ali je HGU, objasnio je Sfeci, u dogovoru s HRT-om, a zbog tehničkih mogućnosti, taj broj ograničio na šezdesetak izvođača.

"Svi rade besplatno - izvođači, majstori razglasa, rasvjete, pozornice, a svi sudionici dobit će i besplatnu okrjepu", istaknuo je Sfeci. Podsjetio je da pripreme za tako velike koncerte počinju 48 sati prije njihova održavanja, a koncerti završavaju zapravo 48 sati nakon što su održani.

Na Trgu bana Jelačića koncert će početi u 18 sati, na splitskoj Rivi i riječkome Korzu u 20 sati, izravni prijenos koncerata iz hrvatskih gradova svi zainteresirani mogu pratiti na Prvome programu HRT-a od 20 sati i pet minuta, te na Drugome programu Hrvatskoga radija i radijskim postajama - Sljeme, Split, Osijek, Rijeka, Pula, Zadar, Knin i Dubrovnik.

U današnjem priopćenju HGU-a stoji da će na Trgu bana Jelačića nastupiti Aerodrom, Mejaši, Severina, Vatra, Novi fosili, Silente, Goran Bare i Majke, Aki, Hus i Brk, Neno Belan i Fiumens, Massimo, Hladno pivo, Elemental, Colonia, Psihomodo pop, Bosutski bećari i mnogi drugi.

Sa splitske Rive za stradale u poplavama pjevat će Gibonni, TBF, Marijan Ban, Doris Dragović, Jelena Rozga, Meri Cetinić, Giuliano, Jole, Libar, klape Rišpet, Sinj, Cambi Split i klapa Hrvatske ratne mornarice.

Na riječki Korzo sve zainteresirane pozivaju pak, među ostalima, Let 3, Gustafi, Damir Urban i Atomsko sklonište.

HGU ističe kako su se u ovoj prigodi "apsolutno svi odrekli honorara, ukupni troškovi svih triju koncerata bit će nula kuna, tako da će sav prihod ići izravno Crvenom križu za stradale u poplavama, hrvatska Vlada odrekla se PDV-a i stavila na raspolaganje sve svoje službe u slučaju bilo kakve potrebe za pomoći ili potporom".

"Pozivamo sve medije u Hrvatskoj da promoviraju ovu akciju te na taj način pomognu u prikupljanju što više sredstava i smatramo da je vrijeme da se bar na trenutak zaboravi na konkurenciju i tržišnu borbu, te da se pomogne ljudima koji su izgubili sve što su stekli u životu", stoji u priopćenju HGU-a.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙