FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Helikopteri i dalje "krpaju" rupu na nasipu kod Orašja

Autor: rmav
SARAJEVO, 22. svibnja 2014.(Hina) - Helikopteri iz Hrvatske i oni iz sastava mirovnih snaga Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUFOR) u četvrtak su angažirani na popravku oštećenih nasipa na području Orašja, objavilo je tijekom dana Ministarstvo sigurnosti BiH koje koordinira međunarodnu pomoć toj zemlji u otklanjaju posljedica katastrofalnih poplava.

Nasipe kod Orašja oštetio je ogromni plavni val koji je Savu proteklog vikenda podignuo na razinu veću od jedanaest metara pa je na jednom mjestu došlo do pucanja kroz kojega je prodrla voda poplavivši veći dio oraške općine.

Ta se rupa već dva dana pokušava "začepiti" posebnim željeznim konstrukcijama koje izbacuju helikopteri da bi potom na njih bile postavljene velike vreće s pijeskom.

Helikopteri oružanih snaga BiH i oni iz Slovenije trenutačno su angažirani na dostavi opreme, vode, hrane i lijekova na ugrožena područja.

Iz Ministarstva sigurnosti BiH ističu kako brojna naselja u zemlji i dalje nemaju pitku vodu pa se trenutačno koordinira dolazak i raspored timova za prečišćavanje i ispumpavanje vode.

Na područje Orašja tako je upućen tim iz Estonije, Litve i Latvije koji će raditi na ispumpavanju vode, dok će dva tima iz Poljske s crpkama velikog kapaciteta to isto raditi na području potpuno potopljenog Bosanskog Šamca.

Očekuje se dolazak timova za pročišćavanje i ispumpavanje vode i iz Njemačke, Švicarske a pomoć je ponudila i Austrija.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙