FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZZO osigurava zdravstvenu zaštitu stanovništvu poplavljenih područja

Autor: nkot
ZAGREB, 21. svibnja 2014. (Hina) - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) priopćio je danas da poduzima sve potrebne radnje kako bi se omogućila nužna zdravstvena zaštita stanovnicima s poplavljenih područja, ne samo iz Hrvatske nego i iz BiH, koji u sve većem broju dolaze u prihvatne centre u Hrvatskoj.

Ukupno je u općinama Gunji, Drenovci (Posavski Podgajci, Rajevo selo, Račinovci i Đurići), Vrbanji (Strošinci i Soljani), poplavljeno sedam ordinacija primarne zdravstvene zaštite, koje su skrbile o 13.715 osiguranih osoba, navodi HZZO.

Evakuirane su po jedna ordinacija u Slavonskom Brodu, u naselju Josip Rimac, i Bebrini. Sve osigurane osobe mogu se u slučaju nužde javiti bilo kojem najbližem ugovorenom doktoru primarne zdravstvene zaštite prema mjestu gdje su privremeno smješteni.

Svi liječnici kojima su ordinacije poplavljene rade u ordinacijama na području Doma zdravlja Županja. Dio doktora, zaposlenika Doma zdravlja, s poplavljenih područja rade i u ordinacijama koncesionara u dvije smjene (Gradište, Otok, Cerna, Komletinici).

U Bošnjacima, Vrbanji i Drenovcima, koji su djelomično evakuirani, ordinacije rade u obje smjene, po potrebi i do ponoći, kako bi liječnici pružili zdravstvenu zaštitu svima koji rade na obrani naselja i mještanima koji su odbili evakuaciju, ističe HZZO.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙