FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Tenji i Osijeku spreman smještaj za prihvat stradalnika

Autor: vsik
OSIJEK, 20. svibnja 2014. (Hina) - Mnogi Osječani i stanovnici cijele Osječko-baranjske županije uključili su se u prikupljanje humanitarne pomoći za stradale stanovnike u poplavljenim područjima, te se osigurava smještaj za stradalnike i iz Bosanske Posavine.

U Tenji nadomak Osijeka u sportskoj dvorani Osnovne škole i u dvorani Hrvatskog doma spreman je smještaj za oko 500 ljudi iz Bosanske Posavine, izvijestio je načelnik Mjesnog odbora Tenja Josip Mihaljević. Dodao je da je smještaj osiguran u suradnji s osječkom gradskom upravom i Gradskim odborom Crvenog križa Osijek.

Načelnik Mjesnog odbora Tenja Mihaljević rekao je da se humanitarna pomoć donosi u središte Crvenog križa u Osijeku, odakle će se dalje organizirano prenositi.

Športski objekti osigurali su smještaj u osječkoj dvorani Gradski vrt za više stotina stradalnika. U pomoć su uključeni mnogi Osječani, članovi raznih udruga i Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Pomoć se prikuplja na brojnim lokacijama.

Biljana Borzan, europarlamentarka iz Slavonije izvijestila je danas iz Bruxellesa da je pozvala Martina Schulza, predsjednika Europskog parlamenta i kandidata za predsjednika Europske Komisije da posjeti poplavljenu Slavoniju.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙