FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Laburisti i HDZ dio novca predviđen za kampanju daju za pomoć poplavljenim područjima

Autor: jnah
ZAGREB, 18. svibnja 2014. (Hina) - Stranke Hrvatski laburisti i Hrvatska demokratska zajednica dio novca namijenjen kampanji za izbore za Europski parlament uplatit će za pomoć područjima stradalim u poplavama.

Iz HDZ-a je priopćeno večeras da je stanka, nakon što je njen predsjednik Tomislav Karamarko danas obišao područja pogođena poplavama, odlučila otkazati svih pet završnih predizbornih skupova koji su se trebali održati u Rijeci, Varaždinu, Osijeku, Splitu i Zagrebu. Novac predviđen za pokrivanje troškova tih skupova bit će uplaćen kao pomoć stradalim područjima.

Članice i članovi Mladeži HDZ-a, Zajednice žena „Katarina Zrinski“ i Zajednice branitelja „Gojko Šušak“ stavit će se na raspolaganje stožerima za zaštitu i spašavanje te pomagati u obrani od poplava i saniranju njihovih posljedica, kaže se u priopćenju, koje je potpisala glasnogovornica HDZ-a Dajana Antonija Bebek.

Hrvatski laburisti - stranka rada će raspoloživi dio planiranoga budžeta za kampanju na EU izborima uplatiti za pomoć stradalima u poplavama, navodi se u priopćenju te stranke uz napomenu da je stranka, u skladu s izbornim zakonodavstvom, većinu marketinških aktivnosti morala uplatiti unaprijed još protekloga tjedna. Također, pozvala je potencijalne donatore da sredstva koja su namjeravali donirati za izbornu kampanju stranke, preusmjere za pomoć stradalima od poplava.

Kandidati na izborima za EU parlament na čelu s nositeljem Nikolom Vuljanićem i predsjednik stranke Dragutin Lesar pozvali su članove i simpatizere da pomognu stradalim u poplavama koje su pogodile Hrvatsku i susjedne zemlje bilo donacijama u novcu ili robi. Predlažu da, za početak, pozivom na donatorski telefon Crvenog križa broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen) doniraju 5 kuna, a Vladu pozivaju da donira i preostali iznos PDV-a.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙