FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka Gradska skupština daje potporu stradalima u poplavi

Autor: aspa
ZAGREB, 20. svibnja 2014. (Hina) - Zagrebačka Gradska skupština započela je jutros sjednicu iskazivanjem potpore i solidarnosti sa svim stradalima u poplavama.

Na prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića jednoglasno je usvojena odluka da se po hitnom postupku raspavlja o pomoći i potpori stanovništvu poplavljenih područja.

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor iskazao je u ime svih zastupnika solidarnost sa stradalim stanovništvom u poplavama u Slavoniji i poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini i regiji izrazivši sućut s obiteljima poginulih.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić objasnio je da je potrebno po hitnoj proceduri iz proračunske pričuve odobriti sredstva.

Potpredsjendik Skupštine Davor Bernardić (SDP) predložio je i da se dio slobodnih stanova u naselju Sopnica Jelkovec ustupi obiteljima koje su ostale bez ičega.

Gradonačelnik Bandić mu je zahvalio na toj inicijativi rekavši kako tim ljudima treba osigurati hranu i drugu pomoć ako bude potrebe da dođu u Zagreb.

Bandić je poručio da bi on, da je predsjednik Vlade, već uputio građevinsku operativu u Slavoniju i tamo spavao sa svim ministrima. "Da je premijer tamo, dobio bi euroizbore ali to treba znati jer to imate ili nemate u sebi", rekao je.

Potpredsjednik skupštine Andrija Mikulić (HDZ) podržao je inicijativu za pomoć poplavljenima i rekao da je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko već tamo dva dana i da će zato dobiti predstojeće euroizbore.

Sjednica Gradske skupštine nastavila je rad aktualnim satom.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙