FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić poziva za pomoć stradalima u poplavama

Autor: spar
ZAGREB, 20. svibnja 2014. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je sve župe, crkvene ustanove i vjernike da daju pomoć potrebitim stradalim u poplavama, priopćio je danas Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

"Pozivam sve župe i druge crkvene ustanove te svakoga vjernika da se uključi u prikupljanje pomoći pri župnim Caritasima kako bi se na učinkovit način potrebnima dostavila pomoć", stoji u kardinalovu pismu, u kojem potiče župne Caritase na trajnu suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije koji će davati daljnje smjernice djelovanja.

Kardinal Bozanić poziva da vjernička zauzetost bude znak svim ljudima dobre volje da i oni očituju svoju velikodušnost braći i sestrama u nevolji te zaziva Božji blagoslov na svako dobro djelo.

Zagrebački nadbiskup u pismu podsjeća kako smo ovih dana svjedoci kušnja s kojima su suočeni ljudi u raznim krajevima naše Domovine i susjednih zemalja, prouzročenih velikim poplavama.

"Potaknuti kršćanskom ljubavlju i solidarnošću pozvani smo olakšati tegobe unesrećenika koji trebaju i ljudsku blizinu i materijalnu pomoć", navodi u pismu kardinal Bozanić, te poziva na pridruživanje molitvenom zajedništvu s papom Franjom.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙