FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miletić o kandidatu Jakovčiću: Istra ima priliku dobiti zastupnika u Europskom parlamentu

Autor: dspo
PULA, 11. travnja 2014.(Hina) - IDS izbore za Europski parlament doživljava kao veliku šansu jer Istarska županija ima priliku da dobije svojeg europskog zastupnika, rekao je predsjednik te stranke Boris Miletić predstavljajući na današnjoj konferenciji za novinare u Puli Ivana Jakovčića kao IDS-ova kandidata za Europski parlament.

"Eurozastupnik s ovih područja bi bio od velike koristi svima u izvršnoj vlasti i za povlačenja novca iz fondova Europske unije", poručio je Miletić, ističući kako je Jakovčić "jedini relevantan kandidat s područja Istre, Liburnije, Rijeke i istarskih otoka".

IDS-ov kandidat za Europski parlament Ivan Jakovčić rekao je da će se, ako bude izabran, kao hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu baviti trima velikim temama. Prva je Istra, druga tema uključuje poljoprivredu, turizam, brodogradnju, zaštitu okoliša i kulturu, a treća tema su programi kojima će se hrvatski zastupnici baviti u Europskom parlamentu.

"Vjerujem da moje znanje i iskustvo može znatno pridonijeti da našem županu, gradonačelnicima i načelnicima budem od maksimalne pomoći u budućem razvoju Istre, a to je onda nešto što direktno utječe na životni standard naših građana", istaknuo je Jakovčić, dodajući kako time želi pomoći i građanima Rijeke i Primorsko-goranske županije.

"S obzirom na to da je Hrvatska jedna izborna jedinica, druga velika tema s kojom ću se baviti je poljoprivreda, turizam, brodogradnja, zaštita okoliša i kultura, a treća tema su programi koje ćemo imati zajedno u Europskom parlamentu", rekao je, dodajući da se programi dijele na tri grane - jeftinije kredite za srednje i malo poduzetništvo, zajedničku energetsku politiku u Europi te supsidijarnost i decentralizaciju.

Najavio je kako će otvoriti ured u Puli te da će biti otvoren za sve inicijative i prijedloge sugrađana.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙