FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić počeo izbornu kampanju za Europski parlament

Autor: dspo
MOMJAN, 4. travnja 2014.(Hina) - Kandidat IDS-a i četvrti na listi Kukuriku koalicije Ivan Jakovčić danas je službeno počeo izbornu kampanju za Europski parlament, uz potporu predsjednika ALDE Grupe u Parlamentu i kandidata za predsjednika Europske komisije te dugogodišnjeg premijera Belgije Guyja Verhofstadta.

Oni su se uoči početka 5. međunarodne konferencije liberala u Poreču sastali u vinariji Kozlović u Momjanu s najpoznatijim istarskim vinarima, maslinarima i pršutarima. Govoreći tom prigodom o temi poljoprivrede koja, kako je rekao "u Istri dobro funkcionira", Jakovčić je istaknuo kako je 50 posto proračuna EU usmjereno prema poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Poručio je kako resursi za razvoj poljoprivrede postoje, a Istra je pokazala i dokazala kako se ti resursi mogu pokrenuti na pravi način. Od bitnih tema izdvojio je turizam, koji je, kako je rekao "komplementaran s poljoprivredom i čini značajnu okosnicu hrvatskog i istarskog gospodarstva i ekonomije".

"Želim biti i zastupnikom zapadne Hrvatske u Europskom parlamentu s obzirom da sam jedini kandidat s područja Istarske i Primorsko-goranske županije na koalicijskoj listi", rekao je Jakovčić.

Predsjednik ALDE grupe u Europskom parlamentu i kandidat za predsjednika Europske komisije Guy Verhofstadt istaknuo je kako je za Hrvatsku i Istru ovo poseban trenutak.

"Ušli ste u Europsku uniju, na jedinstvenom ste unutarnjem tržištu, a ovo su i prvi redovni izbori za Europski parlament koji se održavaju u Hrvatskoj te i vi imate priliku poslati svoje zastupnike u Bruxelles. To su goleme šanse koje u potpunosti trebate iskoristiti u budućnosti", izjavio je Verhofstadt. Dodao je kako unutarnje tržište Europske unije ima 500 milijuna stanovnika i potrošača, što je važna poslovna prilika za sve hrvatske i istarske prozvođače.

On smatra kako će se u sljedećem razdoblju zasigurno intenzivirati trend potražnje i potrošnje izvorne i kvalitetne hrane, što je upravo u Hrvatskoj i Istri u proizvodnji prisutno.

"ALDE grupa treća je po snazi u Europskom parlamentu. Naš je cilj promovirati male i srednje poduzetnike koji su prisutni, ili tek ulaze na jedinstveno unutrašnje europsko tržište. Naš je program fokusiran na male i srednje tvrtke, jer to je kralježnica europske ekonomije", zaključio je dodajući kako želi da poduzetnici imaju dostupnost kvalitetnih izvora financiranja poslovanja s niskim kamatnim stopama.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙