FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD za veću antiterorističku suradnju s Moskvom prije OI

Autor: bnov
WASHINGTON, 30. prosinca 2013. (Hina/AFP) - SAD je predložio u ponedjeljak "tješnju suradnju" s Moskvom kako bi se zajamčila sigurnost Zimskih olimpijskih igara u Sočiju u veljači, nakon dva bombaška atentata sa smrtnim posljedicama u Volgogradu.

"Američka vlada predložila je ruskoj vladi punu podršku sigurnosnim pripremama uoči Olimpijskih igara u Sočiju te nudimo tješnju suradnju u korist sigurnosti sportaša, gledatelja i drugih sudionika", objasnila je glasnogovornica Vijeća nacionalne sigurnosti Caitlin Hayden.

Hayden je kazala da "SAD osuđuje terorističke napade koji su pogodili ruski grad Volgograd i upućuje iskrenu sućut obiteljima žrtava".

Najmanje 14 osoba ubijeno je u ponedjeljak u samoubilačkom napadu na trolejbus u Volgogradu, dan nakon prvog samoubilačkog napada u kojem je poginulo 17 osoba na glavnom kolodvoru tog grada udaljenom tisuću kilometara od Moskve i Sočija, gdje se od 7. do 23. veljače održavaju Zimske olimpijske igre.

"SAD je solidaran s Rusima protiv terorizma", dodala je glasnogovornica ureda za vanjsku politiku američkog predsjednika Baracka Obame.

(Hina) xbnš yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙