FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 3. prosinca

Autor: slek
ZAGREB, 3. prosinca 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak 3. prosinca.

RIM - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović doputovat će u trodnevni državni posjet Italiji gdje će se sastati s najvišim talijanskim dužnosnicima, održati govor u Senatu i obići moliške Hrvate. Josipović će započeti posjet u utorak službenim razgovorima sa svojim domaćinom, predsjednikom Talijanske Republike Giorgiom Napolitanom. Teme razgovora bit će bilateralni odnosi, suradnja u okviru Europske unije, kao i regionalna suradnja u ovom dijelu Europe i Mediterana. Hrvatski predsjednik u utorak će se također sastati s premijerom Enricom Lettom te gradonačelnikom Rima Ignaziom Marinom.

BRUXELLES - Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a. Razgovarat će se o politici otvorenih vrata, zapadnom Balkanu i Afganistanu.

TOKIO - Američki potpredsjednik Joe Biden posjetit će Japan gdje će vjerojatno uvjeravati Japan da vojni savez sa SAD-om, koji datira iz '50-ih godina, i dalje vrijedi dok se vlada premijera Shinza Abea svađa s Kinom oko spornih otoka u Istočnom kineskom moru. Biden će tijekom svoje turneje po Aziji, koja će ga odvesti i u Kinu, pokušati naći delikatnu ravnotežu između smirivanja vojnih napetosti s Kinom i pružanja potpore svom savezniku Japanu protiv Pekinga.

BERLIN - Transparency International objavljuje globalni indeks percepcije korupcije.

Dežurni urednici:

Noć: Renata Tomašević

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Ivo Lovrić

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙