FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija požuruje dogovor s Hrvatskom o troškovima na prijelazima

Autor: lfia
LJUBLJANA, 27. prosinca 2013.(Hina) - Hrvatska još uvijek nije dala suglasnost na prijedlog ugovora o troškovima upotrebe slovenske granične infrastrukture koje joj je dala slovenska strana, prenijela je u petak Slovenska tiskovna agencija STA.

Hrvatski granični policajci od ulaska Hrvatske u EU na 31 graničnom prijelazu preselili su se na slovensku stranu jer su slovenski granični prijelazi opremljeni schengenskom informacijskom bazom, a hrvatski granični prijelazi nisu.

"Hrvatska unatoč višekratnim zamolbama još uvijek nije dala suglasnost na prijedlog ugovora o tome kako regulirati način i uvjete za plaćanje pogonskih troškova na onim graničnim prijelazima gdje se obavlja zajednička granična kontrola", navode u sektoru za odnose s javnošću slovenske policije, prenosi STA.

Slovenski prijedlog ugovora predviđa plaćanje paušalnog iznosa prema četvornom metru prostora koji koriste hrvatski policajci, s obračunatim troškovima nabave i usluga, grijanja, električne struje, vode i kanalizacije, odvoza smeća i sitnih popravaka, odnosno za osiguranje svih uvjeta potrebnih za boravak u poslovnim prostorima i zgradi pojedinačnog graničnog prijelaza kao cjelini.

Slovenska policija je, dodaju, u aktivnostima za izvedbu zajedničke granične kontrole na tim graničnim prijelazima pripremila projekt povlačenja sredstava iz fonda za vanjske granice EU-a u visini od 24.000 eura, a ministarstvo za pravosuđe je za preuređenje tih prijelaza potrošilo oko 110.000 eura, pri čemu je tri četvrtine dala EU, a četvrtinu Slovenija, navodi STA.

(Hina) xfl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙