FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: šef protukorupcijskog povjerenstva "ime godine"

Autor: lfia
LJUBLJANA, 19. prosinca 2013.(Hina) - Predsjednik slovenskog protukorupcijskog povjerenstva Goran Klemenčič izabran je za "ime godine" u tradicionalnom godišnjem izboru Slovenskog radija.

Klemenčič, koji je nedavno dao ostavku na svoj položaj jer kaže da je "naletio na zid" u borbi protiv koruptivnih pojava, rekao je povodom dodjele nagrade da je Slovenija duboko podijeljeno društvo koje neće moći napredovati i osigurati ulazak novih i neopterećenih ljudi u politiku ako ne osigura djelotvoran rad nadzornih ustanova i ako se sadašnji političari ne odreknu korupcije ili iz politike ne otiđu. Sam u politiku ne namjerava ulaziti, ustvrdio je.

"Mafija je stanje duha, a toga je u Sloveniji previše", rekao je Klemenčič. U razgovoru za Slovensku televiziju dodao je da je činjenica da danas u Sloveniji ima mnogo siromaštva, pa čak i gladne djece, posljedica nesposobnosti ili "djelovanja mafije" te da je i jedno i drugo vrijedno žaljenja.

Ovaj 41-ogodišnji pravnik i nekadašnji državni tajnik u ministarstvu unutarnjih poslova magistrirao je 1997. godine u SAD-u na Harvard Law School, a postdiplomski studij završio u Irskoj.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙