FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: u mirnom trgovanju Crobexi stagniraju

Autor: neba
ZAGREB, 27. prosinca 2013. (Hina) - Na Zagrebačkoj je burzi promet danas solidan, s obzirom da su mnogi ulagači povezali božićne i novogodišnje blagdane, pri čemu u nedostatku gospodarskih vijesti Crobex indeksi stagniraju.

Crobex indeks bio je oko podneva u minusu 0,1 posto, na 1.782 boda, dok je Crobex10 oslabio 0,3 posto, na 992 boda.

Redovni promet dionicama iznosio je do podneva 6 milijuna kuna, što je oko 1,5 milijuna više nego u ponedjeljak u ovo doba.

„S obzirom na blagdane i nedostatak novih vijesti, tržište se dobro drži. Promet je danas vrlo dobar, a najviše se trguje dionicama HT-a“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Najveći je promet, 2,3 milijuna kuna, do podneva ostvaren dionicama HT-a, pri čemu im je cijena pala za 0,5 posto, na 176,50 kuna.

Niti jedna druga dionica nije se uvrstila na listu milijunašica.

Dionicom Atlantske plovidbe ostvaren je promet od oko 680 tisuća kuna, a cijena im je porasla oko 2,5 posto, na 390 kuna.

S prometom od oko 580 tisuća kuna slijedi dionica Ericssona Nikole Tesle, koja je pojeftinila 0,4 posto, na 1.420 kuna.

Među najvećim je dobitnicama, pak, dionica Petrokemije, koja je, uz promet od 400 tisuća kuna, poskupila više od 8 posto, pa joj je cijena dosegnula 174 kune.

A na svjetskim burzama vlada dobro raspoloženje između božićnih i novogodišnjih blagdana, nakon što su jučer cijene dionica na Wall Streetu dosegnule nove najviše razne u povijesti.

Danas su oko 12 sati londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili u plusu između 0,5 i 0,8 posto, pri čemu je DAX dosegnuo novu rekordnu razinu.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙