FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Puljić: Vjerom mijenjati ozračje mržnje, oholosti i sebičnosti

Autor: rmav
SARAJEVO, 25. prosinca 2013.(Hina) - Božić u živote svih istinskih vjernika donosi svjetlo života koje treba potaknuti na plemenita djela a posebice na brigu o najmlađima i nemoćnima, kazao je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić predvodeći u srijedu misu polnoćku u sarajevskoj katedrali Srca Isusova.

U svojoj je propovjedi kardinal Puljić poručio kako današnje duhovne magle priječe prepoznavanje istinskog smisla života. Dodao je kako upravo u takvu stvarnost o blagdanu Božića dolazi sam Bog kao svjetlo kako bi sve podsjetio na njegovu blizinu.

"Na Božić slavimo svjetlo koje je obasjalo čovječanstvo i od kojega želimo da nam prosvijetli naš životni put. Božićna je noć obasjana svjetlom koje ispunjava čovjeka jer je Bog očitovao svoju ljubav rodivši se kao dijete", kazao je vrhbosanski nadbiskup dodajući kako se Boga ne treba bojati nego mu se otvoriti.

Podsjetio je kako je Isus Krist taj koji čovjeka oplemenjuje i osposobljava da živi dobrotu. "Želimo da u vjeri u Boga mijenjamo ozračje magle, zagađenost mržnjom, sebičnošću i ohološću", poručio je vrhbosanski nadbiskup.

Zaželio je posebice da djeca osjete radost kao i da Božić donese utjehu bolesnima i nemoćnima.

(Hina) xrmav yvm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙